Chłopaki co sądziecie o tej ofercie?

19 Sty 2010, 20:40

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

co sądzicie warto jechać oglądać pytam pierwsze was bo mam do gościa 4 godziny :)
jasko196
Początkujący

Miejscowość: bielsko

19 Sty 2010, 20:50

Na fotkach prezenci sie nawet całkiem całkiem ale to tylko fotki,najlepiej podjechać i obejrzeć w realu
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Sty 2010, 21:02

Silnik ma głowicę 16 zaworową więc kluczowe pytanie brzmi jaką instalację gazową ma zamontowaną i kiedy była zamontowana. Po drugie: kombi z gazem i przebieg 16000 rocznie??? hmm.....
tom_rs
Nowicjusz

Miejscowość: nakło nad Notecią

19 Sty 2010, 21:09

tom_rs napisał(a):przebieg 16000 rocznie??? hmm...
Przepraszam, a co w tym dziwnego?
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

19 Sty 2010, 21:20

tom_rs napisał(a):Silnik ma głowicę 16 zaworową więc kluczowe pytanie brzmi jaką instalację gazową ma zamontowaną i kiedy była zamontowana. Po drugie: kombi z gazem i przebieg 16000 rocznie??? hmm.....

dzwoniłam i pytałam ma instalacje gazowe sziroke od 2006
a co sądzicie o tym silniku 1,4
jasko196
Początkujący

19 Sty 2010, 21:41

0d 2006 roku to stosunkowo niedługo, jeżeli instalacja jest sekwencyjna a przebieg wiarygodny to warto rozważyć zakup. Przyznam jednak że z nazwą "sziroke" spotkałem się po raz pierwszy.
tom_rs
Nowicjusz

Miejscowość: nakło nad Notecią
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS będzie miał silnik V6
    Lexus zarejestrował w japońskim urzędzie patentowym znak towarowy "LS 350". W praktyce oznacza to, że gama jednostek napędowych przechodzącej obecnie próby drogowe nowej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexusa obejmować ...

20 Sty 2010, 12:59

Silnik 1.4 16v 90 KM. Z dwóch silników między 1.4 a 1.6 wybrałbym ten większy. Spalanie jest bowiem takie samo, a 10 KM więcej.
Astra nie ma rewelacyjnych osiągów z tym silnikiem. Do 140 km/h ciągnie bardzo przyjemnie, dopiero powyżej tej wartości zaczyna dostawać zadyszki.
Powszechna jest opinia, że silnik lubi brać olej. niczego takiego nie zaobserwowałem, choć mam do czynienia z autem młodym rocznikowo i z niskim przebiegiem. Nie sa to jednostki awaryjne.

Generalnie Astra jest ładniejsza z zewnatrz, niż w środku. Już takich aut się nie produkuje, a jeżeli ktoś produkuje to może Dacia. Po prostu we wnętrzu jest jak w starym Golfie - ponuro.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Sty 2010, 13:06

Jeśli jesteś zainteresowany takim akurat modelem to myślę ze warto pojechac
rafal_n

20 Sty 2010, 14:14

krikus napisał(a):
tom_rs napisał(a):przebieg 16000 rocznie??? hmm...
Przepraszam, a co w tym dziwnego?

Dziesięcioletnie kombi z gazem... Dziwny jest w tym przebieg :razz: 16tys. km rocznie? Tyle to się wyrobi jeżdżąc po parkingu niemalże, więc po co kombi i po co LPG? Żeby obniżać i tak małe wydatki na paliwo? :razz:
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

20 Sty 2010, 17:09

Dla mnie to ciekawa oferta.Na zdjęciach niczego podejrzanego nie zauważyłem.
Oglądnął bym jedynie książkę gwarancyjną od instalacji gazowej,gdyż tam będzie przebieg auta w chwili montażu czyli kilka lat temu. Może to dużo wyjaśnic..! Ewentualnie brak tej książki jest dla mnie oczywistym kantem z cofaniem przebiegu...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

20 Sty 2010, 17:17

samochod nie drogi ale 1.4 to za malo jak na taka bude mysle ze troche to pali a gazu zawsze pali 20% wiecej niz paliwa ale oglolnie gdyby nie to to mysle ze warto
kamilszczak01

20 Sty 2010, 17:28

1.4 90 koni w gazie do miasta ci starczy, w trasę to takie minimum raczej, aczkolwiek 90 koni i na jednopasmówkach daje radę chociaż czuć trochę że mocy brakuje. Jeździłem kilka razy więc mogę poświadczyć że na trasie da radę, ale nie będzie to Władca Szos, tym bardziej że po zagazowaniu ma trochę mniejszą moc. Jednak do miasta jest ok.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

20 Sty 2010, 20:01

dzięki wielkie za porady
dobry pomysł by zapytać właściciela o tą książeczkę przy instalacji gazu bo jak do tego pana dzwoniłam to mówił że przebieg nie jest udokumentowany ale o to przy instalacji gazu nie pytałam
jasko196
Początkujący

21 Sty 2010, 01:14

ACSznycel napisał(a):1.4 90 koni w gazie do miasta ci starczy, w trasę to takie minimum raczej, aczkolwiek 90 koni i na jednopasmówkach daje radę chociaż czuć trochę że mocy brakuje. Jeździłem kilka razy więc mogę poświadczyć że na trasie da radę, ale nie będzie to Władca Szos, tym bardziej że po zagazowaniu ma trochę mniejszą moc. Jednak do miasta jest ok.

a jak usiadzie cala rodzina z bagarzem???? to da rade???? watpie puki ruszy to bedzie sie pedzal gorzej jak autobus
kamilszczak01

21 Sty 2010, 01:59

kumpel miał ale w Hatchbaku ... wymiał niesamowity ... jak na 1,4 ... no ale jak 5 osób wsiadło to spacer a nie jazda i spalanie też niezaciekawe ... poza tym uważam że gaz to powinno sie zakładać do wiekszych silników -chociaż 2,0 a 1,4 za mały ... i szybko sie skatuje ... i nie chce tu poniżać OPLA bo sam zastanawiam sie nad jego kupnem ale silnik ECOTEC w gazie jesli ma "stare zużyte uszczelniacze zaworów" bierze olej a w gazie podejrzewam ze bedzie brał jeszcze wiecej ... tak słyszałem ... pozdr.
killdyzio
killdyzio
Nowicjusz

Miejscowość: Rawa Mazowiecka