21 Sty 2010, 11:58
No za 8 tyś niezajechane e36 z 94-95r z silnikiem 2.0 naprawdę ciężko będzie znaleźć, ale napisałem że jest to możliwe. Niezajechane bmw niestety ale trzyma się w cenie, i łatwiej by było znaleźć dobry egzemplarz w cenie 12 tyś niż za 8 tyś, ale nawet za 20 tyś można trafić na odpicowanego trupa:) I nie tyczy się to tylko BMW:)Najlepiej jak byś znalazł i Opla i BMW w takiej cenie i się nimi przejechał, porównał i wtedy będziesz mógł ocenić co lepiej Ci będzie kupić. Pewnie jak usłyszysz R6 w BMW to Opla odpuścisz:)
A co do spalania to nie miałem ani Opla ani BMW z silnikiem 2.0, miałem natomiast e36 z silnikiem 1.8 ( w idealnym stanie) i w porównaniu z obecnym 2.5 wygląda to tak (oczywiście w obydwu brak gazu):
- w trasie 2.5 litrowy silnik pali mi mniej niż ten 1.8 czasem tyle samo, czyli jak jadę normalnie to wychodzi mi około 7,2 l/100km a jak cisnę to 8-8,2 l/100km
- w mieście no to wszystko zależy jak go kręcisz i od pory roku, mi pali od 10,5 do 13 litrów, a 1.8 palił 9-12 litrów
W BMW jest tak, że jak kręcisz do 3 tyś. obr. to można zejść nisko ze spalaniem, jak kręcisz wyżej no to oczywiście więcej. Co do Opla to nie mam zielonego pojęcia.