Chrysler Neon II 2000r

10 Kwi 2016, 20:50

Czy Neon w świetnym stanie, po przeglądzie, bez większych awarii w poprzednich latach, spalający podobno 7l(2.0 133KM benzyna), to dobry samochód na początek? Kierowcą jestem spokojnym i nie boję się dużej mocy, ubezpieczyciele wyliczyli mi że na spółkę z ojcem za OC zapłacę tylko 700zł, wszystko spoko. Tylko jak z częściami do takiego rzadkiego pojazdu? Czy mogę się jakoś nieprzyjemnie zaskoczyć w trakcie eksploatacji? Filtry, hamulce, zawieszenie, swiece itd?
aesd
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 09 1993
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

11 Kwi 2016, 08:07

Dobre, trwałe auto z prostym, dynamicznym silnikiem benzynowym lubiącym LPG i bardzo bogatym wyposażeniem już w podstawowych wersjach. Trudno o lepszy stosunek ceny do tego, co w zamian za nią otrzymujemy. Jeśli nie przeszkadza Ci plastikowe wnętrze i masz świadomość tego, że trudno będzie Ci to auto potem sprzedać to jest to dobry wybór na pierwszy samochód. Podstawowe części eksploatacyjne nie są trudno dostępne (auto dzieli płytę podłogową z PT Cruiserem), w razie jakiejś stłuczki mogą być problemy z szybkim nabyciem części blacharskich.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Maserati GranTurismo - opinia i wrażenia z jazdy
    Miałem okazję trochę pojeździć i jako że nie ma opini na temat tego auta więc się podziele wrażeniami. Maserati GranTurismo Silnik 4.2 V8 405 KM Skrzynia aut. 6 Biegowy Rok prod. 2010 Całokształt Uważam że to bardzo fajne ...
    Jak spać podczas wyprawy samochodowej?
    Wyjazdowe pomysły na nocleg to prawdziwa karuzela. Do dyspozycji mamy kempingi, agroturystykę, hotele i… własne samochody. Oto kilka sposobów, jak urządzić się z noclegiem i które rozwiązanie może być ...