Chrysler Neon II 2000r

10 Kwi 2016, 20:50

Czy Neon w świetnym stanie, po przeglądzie, bez większych awarii w poprzednich latach, spalający podobno 7l(2.0 133KM benzyna), to dobry samochód na początek? Kierowcą jestem spokojnym i nie boję się dużej mocy, ubezpieczyciele wyliczyli mi że na spółkę z ojcem za OC zapłacę tylko 700zł, wszystko spoko. Tylko jak z częściami do takiego rzadkiego pojazdu? Czy mogę się jakoś nieprzyjemnie zaskoczyć w trakcie eksploatacji? Filtry, hamulce, zawieszenie, swiece itd?
aesd
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 09 1993
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

11 Kwi 2016, 08:07

Dobre, trwałe auto z prostym, dynamicznym silnikiem benzynowym lubiącym LPG i bardzo bogatym wyposażeniem już w podstawowych wersjach. Trudno o lepszy stosunek ceny do tego, co w zamian za nią otrzymujemy. Jeśli nie przeszkadza Ci plastikowe wnętrze i masz świadomość tego, że trudno będzie Ci to auto potem sprzedać to jest to dobry wybór na pierwszy samochód. Podstawowe części eksploatacyjne nie są trudno dostępne (auto dzieli płytę podłogową z PT Cruiserem), w razie jakiejś stłuczki mogą być problemy z szybkim nabyciem części blacharskich.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 i Shelby Toyota 2000 GT
    W niedzielę zakończył się Goodwood Festival of Speed, święto motoryzacji w Wielkiej Brytanii. Wśród atrakcji przygotowanych przez Toyotę znalazło się 6 specjalnie opracowanych egzemplarzy Toyoty GT86, które ...
    Lexus LFA - 7 ciekawych faktów
    Kultowy Lexus LFA, jedyny w swoim rodzaju supersamochód japońskiego producenta aut luksusowych, został wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy. To niezwykle wyrafinowane od strony technicznej ...