Chrysler PT Cruiser 2.4 143KM Benzyna + LPG - warto?

04 Lis 2015, 00:26

Dzień dobry!
Chciałbym kupić samochód do 15 tys. Rocznie robię nie więcej niż 20 tys. km. Zależy mi na niezawodności zwłaszcza silnika. Obecnie zastanawiam się nad kupnem:

Chrysler PT Cruiser, 2005 rok, 137 tys przebiegu, silnik 2.4 l 143 KM, benzyna + lpg.

Cena to 12 900 zł. Czy warto? Szukałem opinii na temat tego auta i większość uzytkowników sobie je chwali, ale z kolei w rankingu niezawodności prawie zawsze jest pod koniec stawki. To jak to jest? Naprawdę jest tak awaryjny?
haczu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 05 2004
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Nie mam

04 Lis 2015, 16:53

a ile tego jeździ po drodze??
auto mało popularne dlatego zawsze jak się coś zepsuje to na części będziesz musiał czekać, jeśli jest coś nietypowego to jeszcze dochodzi do tego mechanik który ogarnie to auto....
jeśli ma być niezawodne i tanie w utrzymaniu to niestety będzie też popularne i pełno tego na drodze ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Popular - samochodowa ikona ze sportowym sukcesem
    Dokładnie 80 lat temu rajdowy duet Zdeněk Pohl/Jaroslav Hausman ukończył ŠKODĄ Popular legendarny Rajd Monte Carlo na drugim miejscu w klasie o pojemności silnika poniżej 1500 cm3. Prekursor dzisiejszej ŠKODY ...
    Nie bój się odebrać kluczyków
    Często wahamy się lub nie chcemy reagować, gdy widzimy, że ktoś z naszych bliskich chce wsiąść za kierownicę po tym, jak spożywał alkohol. Jednak pamiętajmy, że kierowca pod wpływem alkoholu zawsze stanowi zagrożenie i może ...