Chrysler Sebring 2.7 - dziwne bicie przy małych prędkościach

09 Cze 2013, 16:55

Witajcie!

Potrzebuję pomocy bo jestem po oględzinach auta które chcę kupić i nie podoba mi się jedna rzecz. Przy małych prędkościach rzędu 20-40 km/h słychać jakby jakieś dziwne bicie, taki pulsacyjny dźwięk do złudzenia przypominający bijącą oponę. Właściciel auta wydaje się całkiem uczciwy bo sam mówi, że wymiana opon nie wystarczy. Mówi że już się poddał, ma to auto od 3 lat i przez pierwszy rok próbował zdiagnozować dźwięk. Bez skutku. Wymieniał opony, felgi, kloski hamulcowe i jeszcze mnóstwo innych rzeczy, a dziwny dźwięk wciąż jest i nie ustaje. Nie jest denerwujący, niezbyt głośny więc by mi nie przeszkadzał, ale boję się, czy nie świadczy to o jakimś poważniejszym problemy. To auto z automatyczną skrzynią biegów, czy to może być np. dźwięk ze skrzyni? A może półosie bo np. był bity? Ale pytanie dlaczego przy większych prędkościach dźwięk ustaje, ale po prostu przestaję go słyszeć.. Proszę o pomoc, bo poza tą jedną usterką wszystko jest w porządku i chciałbym kupić to auto. Z góry dziękuję koledzy
Barry87
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 05 2004
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Szukam...

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Centrum Testowania Silników Audi w Neckarsulm
    Uruchomienie nowego Centrum Testowania Silników w fabryce Audi w Neckarsulm oznacza oddanie do użytku najnowocześniejszych na świecie i najbardziej wydajnych urządzeń do badania jednostek napędowych. Centrum wyznacza ...
    Nowy model Hyundai Santa Fe
    Całkowicie Nowy Hyundai Santa Fe reprezentujący segment D-SUV trafił właśnie do polskich salonów. Nowa generacja tego eleganckiego samochodu oznacza dla Klienta odważny design, maksymalny komfort, wysoką jakość wykonania ...