Chrysler Voyager (2001r) 2.5l TDI

16 Lut 2011, 21:57

Witam, Kupiłem dziś auto. Chrysler Voyager Rocznik 2001 TDI..

Rozgryzałem go dzisiaj ... to co rozgryzłem to ok. Pozostał zegar w radiu.. czy ktoś wie jak to dziadostwo ustawić ? Siedziałem nad tym 1h i nic.. a poza tym na kierownicy są jakieś przyciski mógł by ktoś wytłumaczyć ich funkcje?

Proszę Bardzo o Pomoc.
Djverse
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

16 Lut 2011, 22:17

Co do zegara to nie wiem, ale jak nikt ci nie pomoże to napisz na forum jakie masz tam przyciski, to może rozgryziemy to jakoś.
Co do przycisków na kierownicy, to najprawdopodobniej jest to tempomat i może sterowanie radia. Napisz jakie masz tam przyciski i jaką skrzynię - automat czy manual.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

16 Lut 2011, 22:32

MotoAlbercik napisał(a):Co do zegara to nie wiem, ale jak nikt ci nie pomoże to napisz na forum jakie masz tam przyciski, to może rozgryziemy to jakoś.
Co do przycisków na kierownicy, to najprawdopodobniej jest to tempomat i może sterowanie radia. Napisz jakie masz tam przyciski i jaką skrzynię - automat czy manual.

Ok. Jutro już tu napisze wszystko bo dzisiaj jestem zmęczony... papiery po urzędach itp... sami wiecie jak jest... jutro wszystko napisze i jakieś fotki dorzucę. Pozdro.
Djverse
Nowicjusz

17 Lut 2011, 00:17

A nie prościej ściągnąć sobie z sieci książkę eksploatacyjną do auta? :roll:
Masz problem ze swoim autem, mogę pomóc.
GG: 6853736 (wiecznie niewidoczny)
kuba-warsztat
Początkujący
Awatar użytkownika

12 Paź 2014, 13:26

Opis przycisków na kierownicy Chrysler Voyager:
ON/OFF - włączanie i wyłączanie tempomatu
SET - zapamiętywanie aktualnej prędkości z jaką poruszasz się w danej chwili
ACCEL - przyspieszanie / zwiększanie zapamiętanej prędkości w trakcie działania tempomatu. Przycisk ten działa również jak powrót do zapamiętanej prędkości z jaką auto się poruszało przed zwolnieniem tempomatu (po naciśnięciu hamulca tempomat zostanie zwolniony i wyłączona zostanie zadana prędkość, żeby ją przywrócić wystarczy wcisnąć ten przycisk i samochód wróci do ustawionej wcześniej prędkości)
DECEL - zwalnianie / zmniejszanie zapamiętanej prędkości w trakcie działania tempomatu
CANCEL - skasowanie zapamiętanej prędkości
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Corvette C3 Stingray
    Długa maska, wąska talia i zjawiskowy wygląd. Mowa o samochodzie Corvette C3 Stingray - kolekcjonerskim rarytasie. Choć od jego stworzenia minęło ponad 40 lat nadal zadziwia nowoczesną stylistyką i świetnymi osiągami. Samochód ...