Chrysler Voyager 2002 2.4- tłucze tylne zawieszenie

28 Paź 2014, 11:37

Witam. Jak w tytule tłucze mi tylne zawieszenie. Dodam że mam ten wynalazek NIVO. Pytanie 1. Jaki orientacyjny koszt oryginałów lub używek ,ew. jakieś zamienniki?
2. Czy da rade wymienić te grube amorki na zwykle gazowe ?Podobno tutaj ma znaczenie rodzaj zastosowanej belki
3. Na tym manometrze od NIVOMATU we wnęce z tylu w bagażniku ,mam zaworek oraz dochodzący do tego przewód elektr. - czy to jest sterowane kompresorkiem ,bo słyszałem ze to działa "samo z ciebie" pod wpływem ruchów nadwozia.

Z góry dziękuje za odp.
zibi1978
Obserwowany
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 21 09 1995
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2400 Pb/LPG 147KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

04 Lis 2014, 23:15

Zerknij do podobnego tematu gdzie masz info o cenach amorków do wersji z NIVO dodatkowe-pioro-resora-do-dodge-grand-caravan-awd-2000r-vt79258.htm

Powinno działać pod wpływem ruchów nadwozia bo zadaniem NIVO jest utrzymanie stałego poziomu nie zależnie od obciążenia auta.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

05 Lis 2014, 15:24

Akurat tak się składa,że my również zajmujemy się zawieszeniem oraz różnymi częściami samochodowymi znanych firm więc możemy doradzić,to też kwestia tego jaki budżet jesteś w stanie przeznaczyć na ten cel.
Sambert
Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: VW Golf
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2002

16 Gru 2014, 13:13

Minęło już trochę czasu więc jeżeli temat jest wciąż aktualny to napisz co okazało się przyczyną oraz ile wyniosła Cię naprawa, bo pytasz o koszty zamienników a wszystko zależy od firmy na którą się zdecydujesz. Będziemy czekać na Twoją odpowiedź.
Techmot
Nowicjusz

Auto: Seat Leon
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback