Chrysler Voyager

02 Wrz 2011, 07:47

Dzień dobry
interesuje mnie Chrysler Voyager (ew. Grand Voyager), co mi powiecie o tym samochodzie?
Na allegro można kupić już za kilka tysięcy samochód z silnikiem ok. 3.0 na LPG, z okolic roku 1990 (wersja I jest cudowna!). Jakie będzie miał spalanie mniej więcej? Co też z OC przy takiej pojemności? Zarejestrowane byłoby na matkę ze stażem ok 13 lat za kierownicą. Jak też jest z awaryjnością tych samochodów i dostępem do części.
Ewentualnie jakie inne minivany polecacie?
HCE
Obserwowany

02 Wrz 2011, 08:21

jeśli mówisz o aucie z 1990 roku to z awaryjnością może być bardzo różnie :D
walkomazda
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Auto: Mazda 3, Opel Astra G

02 Wrz 2011, 08:39

Głównie chodzi mi o generację I, jest niesamowita. Nie wiem dlaczego już nie robią takich samochodów, za nic nie chciałbym nic w kształcie nowoczesnego minivana, ale to już jest dyskusja na inny temat. ;)
HCE
Obserwowany

11 Wrz 2011, 00:00

3.0 to silnik od Mitsubishi, z tego co pamiętam to ma rozrząd na pasku, slnik 3.3 jest produkcji amerykańskiej i ma rozrząd na łańcuchu. Spalanie 13 litrów lpg wzwyż. Do silników 3.0 dawali trzystopniowy automat, a do 3.3 czterostopniowy. Awaryjność zależy co kupisz. Kupisz złom to się będzie psuł, kupisz zadbany egzemplarz i będziesz o niego dbał to pojeździ. Ceny części umiarkowane ale droższe niż do VW czy opla, dokładne ceny można sprawdzić na allegro. Auto jak to amerykańskie wozy może mieć fochy natury elektrycznej. Raczej unikałbym diesla 2.5 który to jest produkcji VM, co 60tys regulacja luzów popychaczy, lubi się psuć. Benzynowce to raczej trwałe jednostki jednakże bardziej popularne są 3.3 trochę mniej 3.0.
zawsze spoko!
Don't worry, źryj chappi ;-)
Stiopa
Aktywny

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Złota Kierownica 2012 - Opel Zafira Tourer
    Opel Zafira Tourer został uhonorowany nagrodą Golden Steering Wheel ("Złota Kierownica"), o którą w tym roku ubiegało się sześć modeli samochodów typu van. Ten prestiżowy europejski tytuł jest kolejnym sukcesem ...
    Jazda na oponach letnich zimą to przepis na wypadek
    Jesienno-zimowa pogoda za oknem, a niebawem zapowiadana mroźna zima to także pogorszenie warunków jazdy na drogach. Kierowcy powinni przywyknąć do opadów deszczu i mokrych ulic – przymrozków, śniegu, ...