Ciekawe auto benzynowe [60-100k] [sedan/hatchback]

01 Mar 2018, 08:28

guciek napisał(a):Co do samego białego koloru po dłuższym zastanowieniu się wywaliłbym jakiś środek żeby kolor się nie brudził za 1-2k i byłoby chyba git.

Pokazujesz modele samochodów, które mają trochę bardziej ogarnięte lakiery niż matowa biała Astra Classic lub Skoda Fabia sprzed lat w wersji podstawa dla handlowca.

Tutaj nie ma mowy o żadnym żółceniu, przywieraniu brudu i tym podobnych sprawach. O ile nie jesteś jednym z tych, którzy większą przyjemność czerpią z przytulania się do lakieru własnego samochodu niż do własnej żony, to nie ma potrzeby zabezpieczania tego czymkolwiek - chodzi mi o normalne utrzymywanie czystości i ładnego wyglądu i o to, że biały wcale nie jest trudnym kolorem.
MichalKR
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 12 1994
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

01 Mar 2018, 17:04

Ok dzięki w takim razie za odpowiedź.
Chciałbym jeszcze dowiedzieć się o te faktyczne koszty utrzymania takiego mercedesa/bmw/audi względem np VW golfa 7? Dużo dużo wyższe?
guciek
Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Passat B7
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

01 Mar 2018, 17:33

MichalKR napisał(a):Możesz rozwinąć myśl?
galakty napisał(a):Jeśli masz białe auto i nie masz problemu z czystością, to zazdroszczę garażu, czystych dróg, braku opadów (albo grupy ludzi, którzy myją auto jak nie widzisz).
Invi napisał(a):+ nie mieszkasz w Krakowie bo po każdym deszczu na aucie jest tłusty osad, który rusza tylko aktywna piana....aaaaa po roku auto jest żółte
wszystko zostało napisane :ok:

P.S też wiem o czym mówię, bo mam do czynienia na co dzień z takimi rzeczami
P.S 2 "Żółknięcie" bardziej tyczy się zwykłych lakierów akrylowych. Z metalikami jest lepiej, ale nie zmienia to faktu, że i tak widać na nim syf.
Ostatnio edytowany przez mike, 01 Mar 2018, 17:35, edytowano w sumie 1 raz
Powód: uzupełnienie info
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna