REKLAMA
Witam Wszystkich !
Postanowiłem w końcu kupić po ciężko uzbieranych pieniądzach mój drugi samochód.
Prawko mam od 4 lat a pierwszy samochód jaki miałem przez 3 lata to był Saab 9-5 2.0 turbo 150 km,(trochę wiem szaleństwo jak na pierwsze auto ale było jego wygląd ,stan , i bezpieczeństwo przesądziło jego zakup ).
Wdzięczny samochód ,wygodny, komfortowy bardzo mało awaryjny akurat trafił mi się dobrze eksploatowany sam o niego też dobrze dbałem , jednakże potem jego spalanie z rzędu 12-15 litrów w mieście i ok 9-10 trasa zaczęło mnie zjadać i stwierdziłem ,że za dużo idzie w benzyne mimo iż dużo (jakieś ok 10-11tys km na rok) i tak "ostro" nie jeździłem chociaż ta redukcja do dwójki fajnie wbijała w fotel .
Sprzedałem pozbierałem i teraz w końcu postanowiłem ,że chce sobie kupić następny.
(Mam dość pożyczania nie swojego auta jak i służbowego golfa III 1.9 tdi...).
Jednakże przy tej kwocie jest już bardzo dużo do wyboru .
Głównie zależy mi na tym aby :
-Spalanie max granica 10 L miasto.
-Wygoda ale nie przesadzona , w miarę dobrze wyposażona , centralny zamek .
-Może być coupe/hatchback/sedan byle nie kombi(nie planuje w najbliższym czasie mieć dzieci ) ,suv bądź kabrio bo kabrio wykorzystać w Polsce to chyba raz na rok.
-wiek max do 10 lat
-Marka : BMW , AUDI , Mercedes , Honda , Toyota , MINI ,Volvo , Mazda.
-na pewno nie opel , skoda , seat , fiat , peaugot , citroen , renault.
-Modele : e46/e90 , a3 sportback , C klasa , Civic UFO/sedan? , Avensis , Auris , nie yaris. , Accord , Lancer , Cooper S.
Mam bzika na punkcie i strasznie mi się podoba BMW e46 330d coupe bardziej jakoś niż sedan
nie potrzebuje dużego auta bo 3/5 tyle co jeżdżę to praktycznie sam bądź z 1 osobą tak wiem różnie to się mówi bolid młodzieży wiejskiej , będę miał wydatki , itd. itp. no ale nie wiem czemu jakoś serce mnie samo do niego ciągnie najbardziej .
Bardziej jakoś chce ,żeby to był ciekawy samochód żebym się cieszył przyjemnością z jazdy.
Nie chce nim się chwalić ma być wyłącznie dla mnie .
Liczę na jakąś pomoc propozycje opinie. Już od 4 tyg siedzę i szukam i nie wiem co wybrać/szukać.
Pozdrawiam