Autotesto napisał(a): A w innym wątku mówili, że "nic, tylko lać i jeździć"
To może wskaż ten wątek...
Autotesto napisał(a):"Heheszkuję" sobie, bo wychodzi zakrzywianie rzeczywistości niektórych stałych bywalców forum.
Oooo tak zakrzywianie hmmm...
![OK :ok:]()
Miałem tu wkleić cytaty jak Tobie światopogląd się zakrzywia żeby nie było pomyłki w stylu adaptacja i kalibracja
Autotesto napisał(a):Nie jest tak kolorowo, a cena wspomnianej dwumasy to, o ile dobrze pamiętam dwukrotna suma w porównaniu z innymi samochodami.
To źle pamiętasz bo zestaw OEM kosztuje 2,8k sprzęgło+dwumasa a cała różnica polega na tym że do europejskiego auta premium dokupisz np: valeo za 1k taniej ewentualnie blue printa... a co do takich firm nie muszę Ci pisać co są warte. Więc na tym polega różnica w drogości Lexa vs reszta świata.
Panik jako że już użytkuje Lexy pewnie z 10lat to mogę Cie zapewnić że bidy nie ma jak na auto które nie spotykasz co 5min.
Części serwisowe są normalnie dostępne oraz często opłaca się je kupować OEM lub dobrych firm JP bo różnice w cenach są akceptowalne w stosunku do śmieciuchów i pakowaczy.
Do tego masz bezpośrednie pokrewieństwo z tojką więc również skorzystasz z zasobów ASO toyoty oraz z manuali gdzie sam wszystko w prosty sposób możesz sprawdzić.
Do tego lista usterek IS1 zmieścisz na palcach jednej ręki więc Ci co tak są uczuleni na każda usterkę Lexa niech Ci wkleja liczbę usterek chociażby konkurencji premium z eu podsumowując potem "porządne auto".
Co do samego porównania hanka vs is to IS na 100% lepiej wypada pod względem rdzy. Chociaż i tak accord w porównaniu do mzady6 albo nissana jest super.
Jeżeli chodzi o wyciszenie accord vs IS nie powiem Ci bo zbyt mało jeździłem accordem ale porównując klasę wyżej czyli legend vs gs honda znacznie gorzej wypada... do tego stopnia że przesiadając się z jednego auta do drugiego miałem wrażenie że w tylnej części auta jest goła blacha.
Osobiście radzę:
Przejedź się obydwoma samochodami i dopiero wybierz swój typ bo hanka acord i lex is prezentują różne doznania i każdy z nich co innego oferuje.
Jak miałbym taki dylemat to nie wiem co bym wybrał
![OK :ok:]()