Auto do 20 000 zł pod LPG

01 Kwi 2017, 22:16

Witam . Rozważam zakup auta cena max 20 000 zł . Chciał bym zamontować instalacje LPG pózniej . Co mogę w tej cenie w miarę dobrego mieć . Auto wykorzystywał bym do jazdy do pracy (50 km w 2 strony ) , i raz w miesiącu w trasy około 800 km . Interesuje mnie auto z klimą , benzyna , Hatchback lub sedan .
Przeglądając serwisy samochodowe wstępnie zainteresowany jestem modelami typu :
- Opel Astra H
- Opel Vectra C
- Golf V

czy w tej cenie da się kupić jakiś w miarę zadbany egzemplarz ? Nie ukrywam 20 000 zł dla mnie to dużo i nie chciał bym kupić jakiejś ,,miny" która się rozklekocze . Jak macie jakięs inne propozycje modeli /marek proszę pisać będę przeglądał.
A i do znawców jak to z przebiegami jest? Wiem że magicy u nas kręcą liczniki nie miłosiernie i czy bać się przebiegów typu +++ 200 000 tyś km bo autem chciał bym dobrych kilka latek jezdzic
Gagusiek
Nowicjusz

Auto: Opel Astra G
Paliwo: Benzyna + LPG

02 Kwi 2017, 09:00

Gagusiek napisał(a):- Opel Astra H
- Opel Vectra C
- Golf V

Ople z 1,8 i 2,0T
Golf tylko z 1,6, który odstaje osiągami od ww

Kupisz ładną sztukę każdego z nich ale prawdopodobieństwo wpadnięcia na minę w przypadku tych aut jest wysokie.

Przebiegów 200+ się nie bój, bo to historie rodem z PRL, gdzie Polonezy, czy duże Fiaty już do niczego się nie nadawały
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

02 Kwi 2017, 09:15

Spokojnie kupisz ale Golfa odrzuć bo szkoda pieniędzy na ten silnik, gdyby była jakaś inna, mocniejsza benzyna do polecenia to śmiał, ale nie ma.

Przebiegu się nie bój, chociaż budżet masz taki że spokojnie coś wyrwiesz w fajnym stanie.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

02 Kwi 2017, 10:57

Dzięki za odpowiedzi . Najbardziej z wyposażenia wnętrza właśnie podoba mi się Golf V , Astra i Vectra tak mniej bardzo takie kwadratowe w środku . A inne marki co byście polecili w tej cenie ? A np VW Polo ? roczniki 2004 +++
Gagusiek
Nowicjusz

02 Kwi 2017, 11:06

Z silnikiem lepiej bo te 1.6 już pojedzie jakoś, ale Polo to mała puszka...

Jak już to GTI szukać.
galakty
Forumowicz VIP

02 Kwi 2017, 11:08

To ja z własnego doświadczenia polecę Ci mazde 3 2.0, tylko musisz znaleźć egzemplarz bez rdzy, a będziesz zadowolony :)
slepy
Nowicjusz

Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie są rodzaje/style tuningu? - opisy
    W tym temacie przedstawiamy style i rodzaje tuningu. Jeżeli znacie jakiś rodzaj tuningu który nie został jeszcze opisany to zapraszam do dodania go poniżej wraz z opisem i jeżeli to możliwe zdjęciem samochodu który ...

02 Kwi 2017, 11:10

No gdzie Polo w porównaniu do Vectry - nie ciśnij segmentu B aby tylko mieć niemieckie auto

W oplach jest coś takiego jak moduł blokady kierownicy CIM - sąsiad to przerabiał i żaden elektronik nie chciał robić. Dopiero serwis... komputerowy zgrzał mu rozwarstwioną płytkę i jutro się okaże, czy wyjdzie tanio, czy po miesiącu stania u mechanika wyda 1500zł na nowy.

Z innych aut tego segmentu może Ford Focus mk2, Fiat Bravo, Hyundai i30, Kia Cee'd
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

04 Kwi 2017, 16:07

Wiem że strasznie czepiłem się tych aut niemieckich ale to przyzwyczajenie rodzice mieli opla , i ja mam opla astra g dlatego takie ,,zboczenie " .
Ale całe szczęście że wy potraficie uświadomić że są też fajne inne autka :ok: :ok:

Z tych co wyżej podaliście głęboko zastanawiał nad :
-Mazdą 3
-Hyundai i30
-Kia Ceed

Ford tak mniej w sumie mi się podoba .

Teraz mam takie pytanie z tych 3 autek co wypisałem wyżej mógł by ktoś opisać więcej tzn jakie silniki dobre , czy nadają się pod LPG , czy rdza szybko łapie itp .
Gagusiek
Nowicjusz

05 Kwi 2017, 06:52

Rodzice mają Ceeda 8 letniego 1.6 benzyna 126km, 120tyś przejechane i zero usterek. Rdzy na karoserii nie ma kompletnie.
Pomyśl nad wyborem Volva z pancernym silnikiem 2.4 który jest ideolo pod gaz [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Auto to taki focus w budzie volvo :ok:
Drugi pancernik to na pewno Lexus
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Co do stanu ogłoszeń nie mi to oceniać, każdy używany samochód to ryzyko.
Armani29
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 08 04 2014
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 1.8 125KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005

05 Kwi 2017, 09:56

Sprawdziłem autko . Volvo bardzo fajnie wygląda ale przy moim budżecie 20 000 zł tak mi się wydaje że ciężko będzie kupić dobry egzemplarz co do Lexusa też mi się podoba ale przy moim budżecie stać mnie na auto z rocznika 2004 i starsze a nie ukrywam chciał bym coś ,,młodszego " bo obecnie jestem posiadaczem Opla Astry G z 2002 roku .
Gagusiek
Nowicjusz

05 Kwi 2017, 10:01

Pojeździj sobie Lexusem z 2002 roku to może przestaniesz patrzeć na rocznik... :)

Gońcie, gońcie za rocznikami. Czemu nikt nie bierze pod uwagę, że im młodsze auto tym bardziej jest psute? W końcu za tą pogonią traficie na jedyne TSI bo nic innego nie będzie, ale rocznik młodszy więc super. Ah.. :)
galakty
Forumowicz VIP

05 Kwi 2017, 10:08

Wiem że patrzenie na roczniki nie jest miarodajne . Auto planuje kupić w maju dlatego zbieram teraz wiedzę na temat różnych aut od osób które sie znają czyli was :)

Co do starszych roczników to się boję że bedą bardzo zużyte , i ogólnie patrząc ciężko trafić na auto od osoby prywatnej ... praktycznie co drugie auto to od handlarza . Dzisiaj poszperam dokładniej
Gagusiek
Nowicjusz

05 Kwi 2017, 10:15

Akurat te 2-3 lata to dużo nie zmieniają kwestii zużycia.

Szukaj aut, które już jeżdżą trochę u nas, nie robimy takich przebiegów jak za granicą. Albo sprowadzone od kogoś zaufanego (ktoś Lexy sprowadza i tutaj polecali), tylko wtedy cena będzie adekwatna do stanu (za granicą auta są droższe niż w Polsce).
galakty
Forumowicz VIP

05 Kwi 2017, 10:50

Pany nie polecajcie Lexusa, bo znów będzie, że ja to robię non stop w każdym temacie :D

Gagusiek napisał(a):-Hyundai i30
-Kia Ceed

Spokojnie wystarczą do spokojnego przemieszczania się ("precyzja" prowadzenia i tak nie zachęca do rajdów). Polecam silnik 1,6 i od 2009 roku z czeskiej fabryki.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

05 Kwi 2017, 11:47

Olej rocznik, patrz na stan i jakość samochodu. Lexus czy Volvo biją na głowe nawet o 10 lat młodsze koreańczyki połowę niemieckich aut też :mrgreen:

A jeżeli nie zwracasz uwagi na komfort tylko zależy Ci na czymś w czym będziesz się przemieszczać to patrz na Hondy Jazz, budżet spokojnie dla Ciebie, zostaje Ci na kasy na pakiet startowy i instalacje gazową :mrgreen: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Armani29
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 08 04 2014
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 1.8 125KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005