Ciekawy, nietuzinkowy samochód w granicach 20-25 tys.

28 Sie 2017, 21:48

Rozglądam się za kolejnym samochodem. Obecnie jeżdżę Citroenem C4 w wersji Loeb- czerwony lakier, białe 17'ki, duża panorama. Jestem bardzo zadowolony z tego auta- b. ekonomiczne, zwraca uwagę i co najważniejsze zawsze bardzo mi się podobały. Szukam czegoś równie mało spotykanego, w fajnej wersji lub w mało spotykanej konfiguracji.
Chcę wydać ok. 20-25.000zł, nastawiam się na silniki benzynowe z LPG połączone z manualną skrzynią z racji zmniejszonego prawdopodobieństwa awaryjności, ale ani jedno, ani drugie nie jest priorytetem. Szukam auta większego, bardziej pojemnego lub przynajmniej z dodatkowymi drzwiami na tyle.
Od zawsze miałem słabość do Volvo, a w szczególności XC 70 w wersji Ocean Race. Myślałem też o Land Roverze Discovery 2, Volvo S80, Jeepie XJ z końca produkcji, czy A6 C5 Allroad. To tylko niektóre moje typy i się przy nich absolutnie nie upieram. Jeżeli chodzi o roczniki to preferencji nie mam- jak będzie ciekawy samochód w fajnym stanie to jak najbardziej biorę go pod uwagę. Zależy mi na sporej ilości miejsca w środku, względnym komforcie. Chętnie się dowiem, jakie macie propozycje i co polecacie.
AdamTC
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 2006
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Volvo

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przełącz tryb dzienny świateł na światła mijania!
    Czy korzystanie z świateł do jazdy dziennej może stanowić zagrożenie na drodze? Tak, zwłaszcza gdy są używane w warunkach ograniczonej widoczności zamiast świateł mijania. Przypominam o podstawowych przepisach drogowych i ...
    "Najlepsze samochody 2013 roku" i trzy zwycięstwa dla BMW
    Nowe BMW serii 3 jest sprzedawane dopiero od lutego 2012 roku, jednak już teraz przejęło prowadzenie w klasie średniej premium. BMW serii 5 już po raz trzeci z rzędu znalazło się na pierwszym miejscu w klasie wyższej średniej. ...