Ciekawy samochód do max. 15 tyś zł.

26 Sie 2015, 21:37

Tą z Lublina możesz zobaczyć ale przyjrzyj się tyłowi, bo brak oznaczeń i nierównomiernie zmatowiałe światła
Saaba też możesz zobaczyć, bo patrząc po wnętrzu przebieg wydaje się prawdziwy
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

26 Sie 2015, 21:45

dzida napisał(a):Tą z Lublina możesz zobaczyć ale przyjrzyj się tyłowi, bo brak oznaczeń i nierównomiernie zmatowiałe światła
Saaba też możesz zobaczyć, bo patrząc po wnętrzu przebieg wydaje się prawdziwy

Ok, będę się kontaktował z tym z Lubina. A co do tego Saaba to nie wydaję Ci się, że jest bity z jego prawej strony. Na drugim zdjęciu to widać, chodzi mi o przód pojazdu. :? Do Poznania mam dużo dalej niż do Lubina, więc wolałbym się upewnić. 8)
kierownikbebe
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 02 2015
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Nie mam

26 Sie 2015, 21:48

Yyyy to nie jest ten sam?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
:roll:
Różne ceny a i przebieg o 5k różny :D

@@SAABy od klubowiczów;
http://www.saabklub.pl/index.php?option ... Itemid=215

A co byś powiedział na ROVER'a z silnikiem od BMW?
Kia Magentis/Sonata diesel?
Ostatnio edytowany przez Kieł, 26 Sie 2015, 21:52, edytowano w sumie 1 raz
Kieł
Stały forumowicz

26 Sie 2015, 21:51

Z tymi saabami jest tak, że miały nierównomiernie spasowane elementy już w serii. Np. kolegi ma trochę nierówno spasowaną maskę ale nie był bity.
Oczywiście bez miernika lakieru nie podchodź do żadnego. Saab ma aluminiową maskę więc tanim nie sprawdzisz ale reszta to blacha.

Dwie różne oferty to warto skonfrontować je przy rozmowie telefonicznej :D Zobaczymy jaki przebieg powie wtedy :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

26 Sie 2015, 22:02

Co do Kia Magentis to niezbyt ciekawe. Taki prosty samochód. :) A Kia Sonata nie mogę nigdzie znaleźć, podeślesz jakąś aukcję?

Rovery nawet fajne, ale chyba za młody jeszcze jestem na taki samochód. :P

dzida napisał(a):Z tymi saabami jest tak, że miały nierównomiernie spasowane elementy już w serii. Np. kolegi ma trochę nierówno spasowaną maskę ale nie był bity.
Oczywiście bez miernika lakieru nie podchodź do żadnego. Saab ma aluminiową maskę więc tanim nie sprawdzisz ale reszta to blacha.

Dwie różne oferty to warto skonfrontować je przy rozmowie telefonicznej :D Zobaczymy jaki przebieg powie wtedy :D

Na pewno zadzwonię. :P W sumie w niczym nie przeszkadza, że niespasowane, gorzej jak był sklejony z trzech. :/ Niestety nie mam dostępu do miernika lakieru, muszę sprawdzić ''na oko''. :no:
kierownikbebe
Nowicjusz

27 Sie 2015, 07:10

kierownikbebe napisał(a):Kia Sonata

Hyundai Sonata :)
[link do oferty na Allegro wygasł]

Ja też nie miałem miernika lakieru ale kupiłem cyfrowy za 120zł i już się zwrócił, bo nie tylko mi się przydał
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

27 Sie 2015, 09:49

Kieł napisał(a):Różne ceny a i przebieg o 5k różny
Zapewnie łyknął handlarz :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Sie 2015, 19:34

Koniu napisał(a):
Kieł napisał(a):Różne ceny a i przebieg o 5k różny
Zapewnie łyknął handlarz :mrgreen:

I 1k do przodu. :shock:

dzida napisał(a):
kierownikbebe napisał(a):Kia Sonata

Hyundai Sonata :)
[link do oferty na Allegro wygasł]

Ja też nie miałem miernika lakieru ale kupiłem cyfrowy za 120zł i już się zwrócił, bo nie tylko mi się przydał

Bardzo fajny samochód, ale czy to nie będzie tak, że jak będę chciał go sprzedać za powiedzmy 3 lata to cena strasznie spadnie? Np. w porównaniu do BMW, Saaba. Zaczynam się niestety coraz bardziej przekonywać do BMW.:/ W weekend podjadę do Lubina zobaczyć jak to wygląda.

Podeślesz link do jakiegoś dobrego miernika lakieru? W sumie przyda się na lata. :)
kierownikbebe
Nowicjusz

27 Sie 2015, 20:00

kierownikbebe napisał(a):Bardzo fajny samochód, ale czy to nie będzie tak, że jak będę chciał go sprzedać za powiedzmy 3 lata to cena strasznie spadnie? Np. w porównaniu do BMW, Saaba. Zaczynam się niestety coraz bardziej przekonywać do BMW. W weekend podjadę do Lubina zobaczyć jak to wygląda.

Utrata wartości boli najbardziej w aucie z salonu, bo wtedy liczysz stratę w dziesiątkach tysięcy. Tutaj możesz stracić z 5-7 tysięcy w ciągu 3 lat.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

27 Sie 2015, 20:03

Ossy napisał(a):
kierownikbebe napisał(a):Bardzo fajny samochód, ale czy to nie będzie tak, że jak będę chciał go sprzedać za powiedzmy 3 lata to cena strasznie spadnie? Np. w porównaniu do BMW, Saaba. Zaczynam się niestety coraz bardziej przekonywać do BMW. W weekend podjadę do Lubina zobaczyć jak to wygląda.

Utrata wartości boli najbardziej w aucie z salonu, bo wtedy liczysz stratę w dziesiątkach tysięcy. Tutaj możesz stracić z 5-7 tysięcy w ciągu 3 lat.

Zgadza się, ale są samochody, które aż tak bardzo nie tracą na wartości jak np. Audi, które nie wiadomo z jakiego powodu trzyma cenę i porównując powiedzmy do Mazdy czy właśnie Hyundai'a to myślę, że azjatyckie samochody szybciej ''lecą'' z ceny. :/ Jak się mylę, to proszę mnie poprawić. :oops:
kierownikbebe
Nowicjusz

27 Sie 2015, 20:08

A wiadomo co z tymi samochodami się będzie dziać za te 3 lata? I co będzie za 3 lata. :P
Nie patrz za bardzo w przyszłość tylko żyj teraźniejszością :D
Kieł
Stały forumowicz

27 Sie 2015, 20:14

Szczerze mówiąc kupowanie auta "nie podoba mi się, ale mało traci na wartości" jest głupie :roll: Codziennie rano wychodząc do szkoły/pracy zwracasz wczorajsze śniadanie, ale co z tego, skoro za 3 lata auto X sprzedam za 1k drożej niż auto Y :mrgreen:
Pamiętaj, że cena auta to również jego stan :yes:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

27 Sie 2015, 20:37

kierownikbebe napisał(a):I 1k do przodu.
Pewnie wynegocjował coś z tamtej ceny :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Sie 2015, 21:17

ciężko porównywać utratę wartości BMW do Hyundaia
Hyundai poleci z ceny z racji znaczka, a BMW z racji opinii i stanu 90% egzemplarzy u nas, które zaniżą cenę
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

27 Sie 2015, 21:56

mike1735 napisał(a):Szczerze mówiąc kupowanie auta "nie podoba mi się, ale mało traci na wartości" jest głupie :roll: Codziennie rano wychodząc do szkoły/pracy zwracasz wczorajsze śniadanie, ale co z tego, skoro za 3 lata auto X sprzedam za 1k drożej niż auto Y :mrgreen:
Pamiętaj, że cena auta to również jego stan :yes:

Oba samochody mi się podobają, ale skoro jedno ma mniej tracić na wartości to wiadomo co bym wybrał. Jakby mi się nie podobało to nawet bym się nad nim nie zastanawiał. :roll: Już wystarczył mi Fiat Bravo I :oops:
Koniu napisał(a):
kierownikbebe napisał(a):I 1k do przodu.
Pewnie wynegocjował coś z tamtej ceny :)

Teraz przy sprzedaży będzie mówił, że to on je ściągnął, to jest po prostu kpina. :)
dzida napisał(a):ciężko porównywać utratę wartości BMW do Hyundaia
Hyundai poleci z ceny z racji znaczka, a BMW z racji opinii i stanu 90% egzemplarzy u nas, które zaniżą cenę

Ale wydaję mi się, że gdybym bardzo dopieszczał samochód i chciał go sprzedać np. za 5 lat to więcej bym wziął za BMW. W sumie teraz też musiałbym dołożyć. Tzn. ja pytam czy te azjatyckie samochody na pewno tak szybko tracą na wartości? Wiem, że Mazda 6 ostatnio bardzo mocno szła w dół. :) Proszę o pomoc! :P
kierownikbebe
Nowicjusz