25 Maj 2015, 16:35
Witam zbieram się z zamiarem kupna samochodu. Z jednej strony chciałbym coś sportowego z drugiej, coś bardziej praktycznego. Chciałbym wysłuchać Waszych opinii na temat samochodów które biorę pod uwagę, i poznać też Wasze propozycje które spełniały by kilka moich preferencji.
Tak wiec szukam auta
-Dynamiczny
-Do codziennej jazdy po mieście jak i na dłuższe trasy
-Przestronnego i Wygodnego
-elegiackiego
-Samochód o opinii nierdzewnego? ;D
-Jeśli chodzi o nadwozie najbardziej skłaniam się ku Coupe, ale może być też kombi czy sedan.
-Ekonomicznego, by nie palił więcej niż 10l
-Dobrego w prowadzeniu z godną pochwały skrzynią biegów.
-Nie chce by była to "kanciasta puszka"
-W miarę ekonomiczny, mało awaryjny z niedrogimi częściami.
Wiem sportowy i z gazem, ale idę na studia i nie zawsze będę mógł jeździć na benzynie.
-Nie chciałbym żeby ten samochód był starszy ode mnie.
- Dobrze byłoby gdyby miał wejście AUX i USB, i z takich drobiazgów podświetlenie w środku inne niż czerwone.
Jeśli chodzi o nadwozie i wnętrze podoba mi się Mazda RX8, Alfa Romeo GT i Hyundai Coupe, Mitsubishi Eclipse Wiem o wielu plotkach na temat alfy i silnika wankla w RX-8, nie miałem okazji sam sprawdzić. Jednak mówię o samym nadwoziu w wypadku Mazdy silnik chyba można włożyć inny prawda? I czytałem trochę o tej Alfie jednak same pozytywy, a niska cena alfy z 2004-06 jest bardzo podejrzana.
I jeśli chodzi o praktyczność, zwracałem uwagę na Mazde 6 i VW Passata kombi, oczywiście jak najmłodsze, jednak bardziej chciałbym samochód o nadwoziu coupe chyba, że nie opłaca się za te cenę.
Jak za te cenę to bardzo dużo, ostatecznie może być to samochód do 20tyś. Mam nadzieję, że o niczym nie zapominałem i bardzo liczę na waszą pomoc! Mam nadzieje, że jest szansa na taki samochód w granicach 20tyś. Jakiś z wymienionych przeze mnie jest wart uwagi?