Witam serdecznie, zdałem maturę, prawko mam od pół roku, zacząłem pracować i chciałbym kupić pierwszy wóz. Chcę przeznaczyć na samochód maksymalnie 3 tysiące złotych. Jakieś dodatkowe koszty, to już inna sprawa. Zarabiam w miarę, więc jak coś się popsuje, to naprawię na bieżąco. Wóz powinien być w gazie. Silnik maksymalnie 1.8, może 2.0, ale jak wóz będzie naprawdę ciekawy. 1.6 z gazem idealnie wystarczy. Chciałbym auto z charakterem. Nie chciałbym jakiegoś malutkiego auta typu Micra, wolałbym coś większego. Nie interesują mnie żadne Golfy, Punto, Lanosy, Polówki, CC, Seicento, czy tego typu wozy. Wiem, że chcę dużo, za małą kwotę, ale myślę że można kupić coś ciekawego. Znajomy kupił za nieco ponad 2000zł Mazdę 323F 4 generacji 1.6 z LPG w dobrym stanie, również myślałem o tym wozie. Myślałem również o Hondzie Civic piątej generacji. Można kupić za takie pieniądze. Najbardziej by mi odpowiadała Celica, ta starsza z otwieranymi reflektorami. Strasznie mi się podoba, ale ciężko będzie znaleźć do 3 tysięcy. Myślałem też o Jetta A2, też mi sie podoba, ale wolałbym japończyka. Na razie na pierwszym miejscu stoi Honda Civic V. Podoba mi się również stara Honda Prelude. Więc pytanie do Was, co proponujecie?
![Uśmiechnięty :)]()
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
![Uśmiechnięty :)]()