Ciężka sprawa... auto do 2500zł

24 Lip 2011, 15:04

Co polecicie do 2500zł... pewnie rower... a tak na poważnie to siostra zdała prawo jazdy i uparła się, że chcę kupić jakieś auto... myśli nad FIATEM PUNTO I, OPLEM CORSĄ B, OPLEM ASTRĄ F. Myślicie, że za te pieniądze znajdzie coś w miarę dobrego??? dodam, że autko musi być w gazie... A może macie jakieś inne propozycje??? Prosił bym też w miarę możliwości o wrzucanie jakiś ofert z internetu z okolic Bydgoszczy. Może ktoś ma coś na sprzedaż w tej cenie???

Z góry dziękuje za pomoc.
Kubol91
Początkujący

Miejscowość: poland

24 Lip 2011, 16:48

Tak się składa, że 2 znajomych ma auta w tych cenach na sprzedaż - pierwsze to Golf II ale w Dieslu za 1900 a drugie to Fiat Punto w gazie wyceniony na 2200 zł, około 90 km od Bydgoszczy z tym że w internecie jeszcze go nie podał...
RB10
Nowicjusz

Miejscowość: kuj-pom
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 626 2.0 115KM

24 Lip 2011, 17:54

golf odpada... ale punto na pewno wezmę pod uwagę, napisz jak będzie gdzieś wystawione i zapodaj linka... Wiesz coś o jego stanie?
Kubol91
Początkujący

Miejscowość: poland

29 Lip 2011, 01:02

O stanie tego auta (Punto) wiem tyle, ze jest na pewno obecnie jak najbardziej sprawne bo ostatnio nawet w Bydgoszczy ze znajomym nim byliśmy dwukrotnie a tak to jeździ on kiedy tylko potrzebuje i nic nie wiem żeby miał jakieś przygody ostatnio z tym autem. Co do stanu blacharki to za dużo nie powiem bo nie przyglądałem się czy gdzieś 'ruda' nie wychodzi, ale na pewno nie rzuca się to w oczy bez lupy ;) Jeśli jesteś zainteresowany to mogę Ci podać namiar na niego bo nie wiem czy w internecie też go znajomy wystawi czy tylko jakieś ogłoszenia tutaj w okolicy... Samochód jest w gazie, ma hak i chyba ma też do nich komplet zimówek ale pewien nie jestem :)
RB10
Nowicjusz

Miejscowość: kuj-pom
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 626 2.0 115KM

29 Lip 2011, 09:37

witam ja bym ci polecił forda probe super auto wytrzymałe silnik i ogólnie popatrz na allegro
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] :wink:
maciek12
Nowicjusz

29 Lip 2011, 10:15

Chłopie ogarnij sie z tymi coupetami,auto ma być dla kobiety a więc małe i zgrabne do miasta a nie jakiś kolos do lansu.
Kubol91 zobacz to [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    W jakich butach najlepiej prowadzić samochód?
    Niejeden kierowca myśląc o bezpieczeństwie jazdy i zachowaniu ostrożności na drodze, pomija dobór odpowiedniego obuwia. Tymczasem wsiadając za kierownicę w butach na koturnie, wysokim obcasie czy w klapkach, może doprowadzić ...

29 Lip 2011, 14:14

Znowu kolega maciek12 doradza 2 litrowe auto komuś kto chce oszczędzić. :D
On chyba żyje w jakiejś alternatywnej rzeczywistości szybkich i wściekłych, mam wrażenie że zupełnie nie czyta wcześniejszych postów tylko "bierz Eclipse/Probe - wyślij". :D :D :D

Tanie w utrzymaniu autko w gazie - bach PROBE 2.5... padłem. ;)

Za 2,5k proba, nie zajechanej padaki na części nie kupi i wydałby na niego 5x tyle to raz.
Nie oszczędne autko to dwa.
Za 2,5k polecam... Lanosa to trzy.
"Kup mocne sportowe auto, załóż gaz"
"Nawet dobre zapalniczki są na benzynę"
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Lip 2011, 15:07

Wątpię, że w Lanosa za 2,5 tyś zł też nie włoży blisko drugie tyle. Żeby kupić takiego który jeszcze pojeździ trzeba dać przynajmniej 4,5-5 tyś więc chyba logiczne, że coś chyba będzie na rzeczy. Ekonomiczne za 2,5 tyś - Corsa B 1.2 tudzież 1.4 + LPG, większe to może Audi 80 B3 1.6 + LPG ( ~ 8 l lpg/100km), jakieś Uno. Co by to nie było trzeba się liczyć z tym, że swoje latka to już ma i bezawaryjne nie będzie, a stan blacharski może być od ideału nieco różny. Osobiście szukałbym zarówno Corsy, Uno jak i innych podobnych rozmiarowo samochodów a kupił to które będzie przedstawiało najlepszy stan techniczny.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

29 Lip 2011, 17:38

no masz racje z tym probe [...] już nie będe japońców polecał
maciek12
Nowicjusz

29 Lip 2011, 22:17

Dokładnie,Lanos nie za te pieniądze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Lip 2011, 22:47

maciek12 napisał(a):no masz racje z tym probe [...] już nie będe japońców polecał

To nie japoniec... amerykaniec, choć serce ma mazdy, ale "podziękował". ;)

Corsą B 5D 1.4 16V 90Km jeżdżę na co dzień i każdego mniejszego silnika nie polecam, jeśli chce się jechać, a nie toczyć się. Za 2500 kupi się taką "super" utrzymaną Corsę jak i Lanosa... :P
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Lip 2011, 22:55

Nie kupisz Lanosa,wiem bo w tym siedze już ładny kawał czasu co może potwierdzić większość forumowiczów.
Barol
Awatar użytkownika

29 Lip 2011, 22:57

Toż to właśnie napisałem. ;)
Kupi się takiego Lanosa, jak dobrze utrzymaną Corsę, bez rdzy, z jako takim silnikiem i minimum wyposażenia. ;)
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Lip 2011, 23:03

Na takiego Lanosa jak napisałeś musisz mieć minimum 3500zł a nie 2500zł.Za 2500zł to są takie co są do poprawek itp.
Barol
Awatar użytkownika

29 Lip 2011, 23:07

To teraz zależy co autor tematu toleruje, choć za 2,5k auta idealnego kupić nie kupi. Prędzej już szukałbym w segmencie A, a nie B.

Znam przypadek kupna lanosa dokładnie za 2500zł i był to zakup dość szczęśliwy, ale to raczej wyjątek z tego co piszesz. ;)
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika