Ciężko zapala na zimnym peugeot 206

02 Kwi 2025, 18:29

Witam posiadam auto peugeot 206 1.4 55 KW 2007 rok benzyna bez gazu mam taki problem ciężko pali na zimnym było już wymieniono sporo i dalej nic to nie dało wymieniłem już pompę paliwa, świece, cewkę zapłonową, sonda lambda pierwszą w kolektorze wydechowym, map sensor, przepustnice ,wtryski kompresja 1 cylinder 12 drugi 13.2 trzeci 13.2. czwarty 13 robiłem już 2 razy płukankę silnika przy wymianie oleju zawory nawet wyregulowałem a teraz jeszcze wymieniłem czujnik położenia wału byłem u elektryka sprawdzał go i stwierdził że mapy wtryskiwaczy się rozjeżdżają może ktoś miał taki przypadek proszę o pomoc dzięki
wojtek94s
Obserwowany

• 02 Kwi 2025, 18:50

Na liście wymienionych czy sprawdzonych części brakuje czujnika temperatury silnika . Wskazane aby testowo na zimnym silniku sprawdzić interfejsem/programem jaką temperaturę widzi sterownik silnika
    Nie odpowiadam na problemy na PW
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

02 Kwi 2025, 18:56

ok sprawdzę a jak nie to wymienię to może być przyczyna
    wojtek94s
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Skomplikowane zawieszenie - samochód do driftu
      Pasjonaci rajdów czy wyścigów doskonale wiedzą, że na nic nie zda się mocny silnik i szybka skrzynia biegów, jeśli auto nie będzie miało odpowiedniego zawieszenia. Nie inaczej jest w driftingu. W zawieszeniu ...