Cinquecento 700 gotuje,brak mocy

18 Cze 2013, 20:43

Witam mam problem z cinquecento 700 od jakiegos czasu, powymienialem swiece, kable zaplonowe, mysle tez ze jest zapchany gaznik i niewyregulowany, zawsze mialem diesle wiec jestem zielony w tym. Gaznik weber, potrzebuje informacji jak go wyczyscic i wyregulowac, obroty ma dosyc duze,chodzi nierowno, mysle ze jest tez zapchany filterek od gazu, ile wymiena takiego filterka? Czy gaznik ma wplyw na jazde na gazie? Jest tez problem z odpalaniem , krecac lapie za 10 razem niekiedy jak jest zimny jak cieply nie ma problemu, nowy akumulator. No i kolejny problem to ze sie gotuje teraz jak przejade nawet troche km. Mozliwe ze wiatrak sie zalancza zbyt pozno bo przy ok. 100st. Jak powiecie mi panowie jak to porobic to napewno bede wdzieczny :) I jak odkrecilem korek chlodnicy to byl taki nalot jak maslo i wyczyscilem go , to tez mnie niepokoi ale teraz takiego czegos nie ma. Prosze o pomoc i z gory dziekuje.
miglancq
Nowicjusz

Auto: e46
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • 18 Cze 2013, 21:41

Sprawdź filtr powietrza. Nierówna praca silnika może być przez silniczek krokowy. Na gazie i na benzynie chodzi tak samo?
    kamil638
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mercedes w210
    Silnik: 2.9 td
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1999

19 Cze 2013, 10:50

poweitrze jest ok, na benzynie jest mocniejszy nie np o 50% no ale o 10-20 mysle ze tak.
    miglancq
    Nowicjusz

Auto: e46
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1998