Opel Astra F. wchodzi na obroty.

16 Cze 2013, 20:24

Witam.
Jestem Nowy na tym forum ale mam problem ze swoją astrą i chciałbym abyście mi pomogli. A więc kupiłem Opla astre f z silnikiem 1.6 8v 75Km z 1993 roku. Na początku miałem problemy z tym, że gdy dojeżdżałem do skrzyżowania wciskałem sprzęgło i auto gasło, nieraz było cięzko go odpalić. Ten problem powtarzał się. przestawiłem kąt położenia przepustnicy i pomogło ale wystąpił inny problem. Teraz auto często wchodzi na obroty ok 2000obr/min przysłowiowo wyje strasznie, po przejechaniu paru km zapala się kontrolka "check" (ta pomarańczowa). po prostu tak źle i tak nie dobrze. a gdy stoje i wcisnę gaz to zamula się. Wyskoczyły mi błędy 22, 44, 45 czyli 22 Czujnik położenia przepustnicy - za niskie napięcie, 44 Sonda lambda - uboga mieszanka , 45 Sonda lambda - bogata mieszanka.
Proszę o szybką pomoc, z góry dziękuje:)
micjar922
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 01 2012
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.6 75km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
  • 20 Cze 2013, 17:31

Jak poprawiałeś po swojemu parametry,to teraz głupieje i pokazuje wszystkie błędy gdzie mu się tylko coś pozmieniało... Na początku zanim się dobrałeś do przepustnicy,to trzeba było zabrać się za czujnik położenia wału.Może tam jest problem. Najczęściej objawia się gaśnięciem silnika przy zatrzymywaniu się... :)
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak marki premium zmieniają motoryzację
      Niegdyś rola producentów samochodów ograniczała się niemal wyłącznie do produkowania aut. Ale to już przeszłość. Dzisiaj największe marki nie tylko dają nam coraz bardziej zaawansowane pojazdy, ale również ...