14 Kwi 2010, 21:46
Gdy ruszam przepustnicą a w komorze pływaka jest paliwo, paliwo tryska w kanał na dół (w gardziel). Jest drożna. Gdy wykręcę dyszę powietrza, i dmucham ustami do środka, jest przepływ powietrza. Nie jest zapchana.
[ Dodano: Sob Kwi 17, 2010 11:20 ]
Temat zamknięty. Szlak mnie już trafił i kupiłem gaźnik po regeneracji. Kupiłem, wmontowałem, odpaliłem i jadę... Już po temacie. Jak by ktoś w okolicach Warszawy miał podobny problem, polecam sklep i warsztat o nazwie ETER-MOT który mieści się w Dziekanowie Leśnym koło Łomianek. Za gaźnik weber po regeneracji z 6 miesięczną gwarancją, kompletem podkładek i wężyków, kompletny z czujnikami zapłaciłem 270zł brutto zwracając swój stary. Dla testu, zatankowałem auto do pełna po sam korek, przejechałem po Warszawie równe 100km (godzinę temu) i dotankowałem do pełna. Wlazło 6,4 litra (jak na miasto to super wynik!) Wcześniej miałem 8,5-9L
Mój gaźnik okazał się wrakiem! Sprawdzili go na silniku nim przyjęli. Luźna była przepustnica, ssanie nie otwierało się na maksa.., dodatkowo coś zapchane w środku.