Cinquecento 900 wyciaganie silnika

08 Mar 2010, 21:33

witam wszyskich !! jesli ktos sie zna moze juz wczesniej cis takiego robił mianowicie chce wyciagnac z cienkiego silnik i zamontowc 2 taki sam tyle ze w lepszym stanie tylko nie wiem czy jak zaczne demontaz to czy musze odrazu ze skrzynia biegow ???
cinquecento 900
Nowicjusz

Miejscowość: łódz

09 Mar 2010, 07:52

Ale kupujesz z osprzętem, czy nie?
Bo jeśli nie, to po co wszycho wyciągać :wink:
1/4 MILI
skarbimierz
Początkujący

Miejscowość: Skarbimierz

09 Mar 2010, 09:14

jak kupujesz taki sam to cały osprzęt przełożysz ze swojego, jeśli jest w jakim takim stanie to kup goły silnik ... chyba że różnica w cenie nie wielka będziesz miał zapas ;)
a wyciągać możesz ze skrzynią (łatwiej) lub bez jak stryjenka woli, w zależności które śruby będziesz odkręcał :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

09 Mar 2010, 10:22

aha to bez znazcenia moge wyaciagac ze skrzynia lub bez no to luzik hmm no 2 silnik mam z całym osprzetem bo kupiłem 2 auto za grosze 250zł nie powiem trafiło sie :) w tym 2 kupionym wszystko jest okej tylko nie chodzi sprzegło i nie wskakuje bieg

[ Dodano: Wto Mar 09, 2010 10:24 ]
a mam pytanko czy jak bym chciał go zagazowac to dało by rade z 700 setki przełozyc instalacjie czy sie czym roznia ?
:?:
cinquecento 900
Nowicjusz

10 Mar 2010, 01:28

ja bym wyjmował ze skrzynią latwiej w calości pózniej na glebie wszystko skladasz do kupy i montujesz caly zestaw
Michau777
Nowicjusz

Miejscowość: blisko wawy

10 Mar 2010, 02:01

no to jak tak kolega mowi to tzreba tak zrobic faktycznie zawsze jest wiecej miejsca zeby cos zrobic dzieki wielkie pozdro :cool:
cinquecento 900
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Picie i jedzenie za kierownicą - to niebezpieczne!
    W związku z obowiązującym zakazem spożywania posiłków w lokalach gastronomicznych wiele osób kupuje dania na wynos. Nie powinno to jednak skłaniać kierowców do jedzenia (nawet frytek) czy picia podczas ...
    Elektryczna jazda bez ładowania z gniazdka
    Brytyjski oddział jednej z wiodących marek zaprosił swoich klientów do przeprowadzenia szeroko zakrojonego testu samochodów hybrydowych. Okazało się, że samochody hybrydowe poruszały się na samym silniku elektrycznym ...

10 Mar 2010, 13:16

Wyciągnij ze skrzynią. Bawiłem się w CC ale 900, jest to na tyle prosto zbudowane, że nie ma co otwierać mocowań skrzynia/silnik w aucie, bo tylko dokładamy niewygodnej roboty. U nas co prawda pozapiekały się gwinty przez co nie mieliśmy wyjścia, tylko ze skrzynią. Ale roboty wtedy mniej bo łatwy dostęp do śrub.
Saiti
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa