Zalozenie intercoolera do vectry b 2.0 DTL

01 Mar 2010, 20:33

Witam:D Posiadam vectre b 2.0 DTL 82 konie niestety nie posiadam intercoolera...Zastanawiam sie jakie byly by koszta zalozenia intercollera? da sie cos takiego zrobic? trzeba zmieniac oprogramowanie kompa? i softa? (co to jest ten soft?) Prosze o porady doswiadczonych kolegow czy to ma jakis sens :)
borat12
Nowicjusz

Miejscowość: fd

01 Mar 2010, 22:01

pytanie jaka masz pompę wtryskową, jaką turbinę :?:
ogólnie zgrzebać się da wszystko, im bardziej elektroniczne tym wiecej można zarobić kucyków, im więcej mechaniki tym prościej to zrobić, ale nie licz na to że spalanie zostanie na tym samym poziomie, ogólnie IC pakuje się po to żeby móc więcej powietrza w cylindrze zmieścić, przy okazji zwiększa się ciśnienie doładowania i wielkośc wtryskiwanego paliwa, rośnie moc ale rożnie też spalanie ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

02 Mar 2010, 20:12

a trzeba zmieniac komputer albo oprogramowanie? ile to by kosztowalo...wiem ze uzywany IC kosztuje cos 150zl ...a lacznie ile foty?
borat12
Nowicjusz

Miejscowość: fd

03 Mar 2010, 13:02

nie odpowiedziałeś na pytanie :mrgreen:
wszystko zależy od tego ile chcesz z silnika wycisnąć, a że wróżką nie jestem to bez podstawowych wiadomości nie powiem ci co trzeba zmienic :mrgreen:
koszta?? duże zależy jaka ingerencja ale różnie bywa czasem 1000 czasem 6
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

05 Mar 2010, 16:53

A ja na Twoim miejscu mając diesla wpierw zainteresował się chip'em. Efekt może być satysfakcjonujący a grzebania mało. Tylko nie mam na myśli takiego z allegro za 10zł.
JimiEx
Początkujący

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Niebezpieczny brud na samochodzie
    W okresie zimowym, z powodu topniejącego śniegu, na drogach często zbiera się błoto i sól, co skutkuje koniecznością częstych wizyt kierowców na myjni. Niestety nie wszyscy zdają sobie sprawę z ryzyka jakie ...