Cinquecento-pobór, poboru, prądu

03 Cze 2010, 12:31

Witam.Posiadam taki miernik [link wygasł] , zmierzyłem nim bierny pobór prądu.Czarny przewód włożyłem do gniazda COM,czerwony w górne gniazdo 2A DC.Pokrętło na 2000 mA,minusowa klema zdjęta,i czarny przewód COM do bolca akumulatora,czerwony do klemy,pokazało 0.02,teraz pytanie czy dobrze zmierzyłem,i czy wartość jest ok ?Pozdrawiam.
arkko
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

03 Cze 2010, 13:29

1mA to 0,001A wychodzi na to, że masz 20mA czyli o ile się nie mylę jedna dioda led tyle bierze a to nic dla akumulatora.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

03 Cze 2010, 14:49

Zacznę od tego że padł mi akumulator,ale miał już swoje trzy lata,a jeżdzę tylko po mieście i nigdy nie widział prostownika,to myślę że i tak nieźle pochodził,mam diodę od alarmu i immobilaizera,zegarek taki jak w cieniaku,na desce rozdzielczej na środku,no i pamięć radia,zasilanie radia,czerwony kabel pod stacyjkę,czyli dobry wynik,bo myślałem że coś mi wcina akumulator,ale okazało się że to on padał i rozładowywał się,po weekendzie ciężko kręcił,dwa razy wogóle nie zakręcił,podładowałem go ale to nic nie dało.Jaki jest maksymalny pobór prądu na postoju?Dzięki za odpowiedź.
arkko
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odśnieżanie i odladzanie samochodu
    W zimie dokładne oczyszczenie auta ze śniegu i lodu ma ogromne znaczenie. Jazda samochodem przypominającym igloo lub z zaparowanymi szybami jest niebezpieczna, a w dodatku grozi mandatem. Po intensywnych opadach śniegu na ...