Mercedes W124 coupe 3.0 M103 180km 1988r

03 Cze 2010, 22:30

Witam mam problem tzn chciałem wymienić kopułkę i palec, i wymieniłem oryginał Boscha ale kopułka po odpaleniu pękła a więc włożyłem poprzednią która miała malutkie pęknięcia palec został nowy włożyłem ją i odpaliłem auto na 20sec po czym ją wyćiągłem i w miejscu styku palca z kopułkom na środku była wytarta dziura tak jak by ona stykała się z palcem dosyć mocno a w sumie to powinna wogule się nie stykać wysłałem palec i kopułke do reklamacji ale oni mi to odesłali i napisali Przeprowadzona analiza jednoznacznie wskazuje iż przyczyną uszkodzenia reklamowanego produktu był niewłaściwy montaż elementów składowych aparatu zapłonowego.
niech mi ktoś wytłumaczy jak można zamontować zle palec i kopułke jak tam wszystko skręca sie w miare na maxa i bardziej nie da rady i inaczej też niema możliwości zamontowania wszystko pasuje do siebie jedyne co nie wiem czy jest możliwe że wysunoł się wałek na którym jest zamontowany palec ale czy to możliwe??????? Co o tym myślicie???? ja myślę że palec jest jakiś felerny.
dzezmen
Nowicjusz

Miejscowość: Wicko