Cinquecento - problem z kołami (ściąga)

30 Kwi 2008, 19:39

Cześć wszystkim!
Mam taki problem z moim CC: ostatnio podczas jazdy auto ściągało mi w lewo. Po zamianie kół z przodu auto ściąga w prawo. Ciśnienie jest w obu kołach takie samo, bieżnik też. Czy wiecie co może być tego przyczyną i jak to naprawić?
Z góry dzięki za informacje ;)
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice
  • 30 Kwi 2008, 19:44

morzesz miec nie wywarzone koła albo lipne felgi miałem tak w polonezie tylko u mnie okazały sie beznadziejne opony niby dobre a założyłem drógie i bylo wporzo spróbuj kombinować a jeżeli powyrzej 80 masz bicie na kierownicy to wywarz koła i powinno pomuc a najlepiej to przezuż tylnie na przód i wtedy zobacz co sie dzieje ja tak robilem i doszłem
    widziałem orła cień i nim zostałem
    orzeł
    Nowicjusz

Miejscowość: zamość

30 Kwi 2008, 21:44

Powyżej 80-tki nic się nie dzieje. Ale dzięki za info, zobaczę jak problem rozwiążę.
    Martoro
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

02 Maj 2008, 09:38

pobaw sie i popodmieniaj koła wtedy zobaczysz co sie dzieje spróbuj
    widziałem orła cień i nim zostałem
    orzeł
    Nowicjusz

Miejscowość: zamość

02 Maj 2008, 12:37

Spoko, zrobię tak
    Martoro
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

02 Maj 2008, 21:05

wydaje mi sie że felga jest krzywa.tzn jeśli ściągało w lewo a zamieniłeś koła i ściaga w prawo to jest coś nie tak właśnie z tą felgą.proponuje podnieść pojazd z tą felgą i na luzie zakrecić ręką kołem. obserwuj miejsce styku felgi z oponą najpierw z zewnętrznej strony a potem z wewnętrznej.gołym okiem bedzie widać czy jest wadliwa-krzywa.możesz też zdjąć te koło i załozyć zapasowe.jeżeli bedzie poprawa wszystko jasne.pozdrawiam
    chicken19
    Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Wyścigowa Toyota GT86 po modyfikacjach w Polsce
      Toyota GT86, sportowe coupe z Japonii, jest świetną bazą do budowy wyczynowych aut na rajdy i wyścigi. Sportowe ramię Toyoty w Europie, Toyota Motorsport GmbH, opracowało na jej podstawie profesjonalne wersje wyścigowe i ...

02 Maj 2008, 21:22

Ok, dzięki ;) sprawdzę to w przyszłym tygodniu ;)
    Martoro
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika