REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dla tego rozmiaru masz przy pełnym obciążeniu 2,4 bar z przodu i 2,7 bar z tyłu. Ogólnie powinno obyć ok ale Ja bym chyba dał mniej z przodu tak maks 2,5 bar bo według tego co tu mamy widać, że przy pełnym załadowaniu przód będzie lżejszy, a jak będziesz miał za dużo powietrza to może się słabo prowadzić. Piszesz, że masz opony wzmacniane więc wato to wziąć pod uwagę.Berserker1982 napisał(a):Moje opony Sailun Atrezzo 225/50 R17 98 W XL i niby nie ma takiej dokładnie jest 98 V a nie 98 W
Nie do końca, masz tam określone konkretne rozmiary opon, a M+S oznacza w skrócie opony na zimę. Środkowa tabelka ma opony zimowe dodatkowo z oznaczeniem XL które oznacza że są to opony dodatkowo wzmocnione chociaż na pierwszy rzut oka wyglądają tak samo jak te bez tego oznaczeniaBerserker1982 napisał(a):Czyli pierwsza część tej wlepki to opony letnie a środkowa zimowe?
Różnica w rozmiarze dopuszczalna między oryginalnym a tym co masz kalkulator/porownanie-rozmiarow-opon/1/225/55/16/215/55/16/ więc ja bym tu się trzymał bardziej ciśnienia dla opon z pierwszej tabelki patrząc na drugą pozycję to też jest zimówka.Berserker1982 napisał(a):Opony zimowe mam 215/55 R16 - to jakie dawać ciśnienie jeśli nie ma takiego rozmiaru?