Dzisiaj w deszczowy wieczór cofając z podjazdu nie zauważyłem krawężnika w ziemi, któr był lekko nachylony i uderzyłem w niego felgą przycierając oponę. Opona jest nowa założona tydzień temu.
Moje pytanie brzmi czy z taką opona można jeździć nadal? W domu sprawdzałem czy uchodzi z niej powietrze, po polaniu wodą opony nie zauważyłem żeby gdzieś z niej uchodziło. Jeżeli było uderzenie w kraweznik przy cofaniu z bardzo małą prędkością to czy mogło się coś stać z zawieszeniem?
Na oponie praktycznie nie widać uszkodzenia jest tylko lekko przytarta guma więc spokojnie możesz jeździć Bardziej ucierpiała felga ale to nie przeszkadza w żaden sposób przy eksploatacji i nie wpływa na bezpieczeństwo jazdy.
[C] Focus mk2 ST / Civic Type VII R / Megane II RS / Golf V GTI Podstawowe kryteria zestawienia: - hot hatch segmentu C - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2005 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Ford Focus mk2 2,5 ST - 225KM - Honda Civic VII 2,0 Type R - 200KM ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.