Citroen Berlingo - pojawiające się wgniecenia

06 Kwi 2017, 14:00

Witam,
mam dziwny problem: kupiłem nowe Berlingo we wrześniu 2016 i tak po ok. miiesiącu pojawiło sie pierwsze wgniecenie tak mniej więcej po środku pomiędzy drzwiami kierowcy a tylnym kołem na wysokości ok 25 cm od ziemi (myślałem, że po prostu gdzieś na parkingu ktos mi uderzył) ale teraz to wgniecenie jest głębsze a na dodatek pojawiło sie nowe nad tylnum kołem z tej samej strony. Zmierzyłem odległości od koła do koła po obu stronach i wychodzi na to, że ta strona jest krótsza o ok 3mm. Co zrobić z tym fantem? Dzięki z góry za odpowiedzii.
Maciek1983
Obserwowany

Prawo jazdy: 21 08 2007
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Citroen Berlingo
Silnik: 1.6 HDI
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2016

10 Kwi 2017, 10:53

Zrób zdjęcie, najprawdopodobniej te wgniecenia są od uderzeń na parkingu.

Maciek1983 napisał(a): Zmierzyłem odległości od koła do koła po obu stronach i wychodzi na to, że ta strona jest krótsza o ok 3mm. Co zrobić z tym fantem?
Jak zmierzyłeś te odległości? Skąd wiesz że się nie pomyliłeś?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

07 Cze 2017, 10:31

Hej. Z doświadczenia wiem że wgniecenia to kiepski temat i duży problem jest ze znalezieniem dobrego i godnego polecenia mechanika ,który naprawi bez lakierowania na terenie Warszawy.
Mój chłopak miał niedawno małe zderzenie koleżanka cofając uszkodziła mu prawie cały bok no i powstałe tzw przecudne wgniecenie, kolega polecił mi warsztat w Warszawie gdzie naprawiają wgniecenia bez lakierowania
[reklama]
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 07 Cze 2017, 10:33, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
adrians85
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 15 06 2004
Auto: Toyota camry
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Brąz i czerń - wyjątkowa wersja Lexusa NX
    Lista specjalnych modeli Lexusa robi się coraz dłuższa. Po sedanie IS ze wstawkami w kolorze indygo oraz coupé LC pokrytym specjalnym, zielonym lakierem czas na wyjątkową odmianę Lexusa NX. SUV już wkrótce trafi ...