Citroen Berlingo. Problem z uruchomieniem silnika

22 Lut 2009, 18:41

Witam otóż mam taki problem. Posiadam samochód Citroen Berlingo 1.9 2000r Multispace Diesel. Mam problem z uruchomieniem silnika. Gdy samochód postoi min. 12h silnik gdy odpalam nierówno pracuje. Nie wiem jaka jest tego przyczyna. Dzieje sie tak podczas zimy na mrozie.
dominixon1300
Nowicjusz

Miejscowość: Jasło
  • 22 Lut 2009, 19:06

Pierwsze co musisz sprawdzic to świece żarowe,jak to zrobić?Podgrzewasz a potem sprawdzasz czy wszystkie ciepłe.Jesli to bedzie to, to pamiętaj kup dokładnie taką samą,takiej samej firmy jak pozostałe!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

22 Lut 2009, 19:40

Sprawdzałem świece żarowe wszystkie sprawne:( i nie wiem dlaczego silnik nie pracuje równo
    dominixon1300
    Nowicjusz

22 Lut 2009, 19:45

No coz to jest Diesel,wystarczy tylko,ze którys wtryskiwacz nie daje jak należy i tak się będzie działo też!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

22 Lut 2009, 19:48

Ach a jak sprawdzić najłatwiej samemu który?Lapiesz za przewod przy samym wtryskiwaczu i czujesz takie specyficzne szuranie paliwa,gdy wtryskiwacz dobrze rozpyla ,trzyma cisnienie to szuranie jest łatwo wyczuwalne,gdy leje jest prawie niewyczuwalne! :wink:
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

22 Lut 2009, 19:48

właśnie mam zamiar sprawdzić wtryskiwacz lub ciśnienie w cylindrach. Ale dzięki za pomoc :)
    dominixon1300
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RX L 450h - test spalania
      Ten bogato wyposażony, luksusowy SUV imponuje niskim zużyciem paliwa. Zwłaszcza gdy weźmiemy pod uwagę, że testom poddano największego SUV-a w gamie japońskiej marki na europejskim rynku – do tego w dłuższej i wyższej ...