Citroën Berlingo, Renault Kangoo czy Peugeot Partner

11 Sie 2011, 09:20

Witam,
proszę o opinie na temat aut Citroën Berlingo, Renault Kangoo, Peugeot Partner rocznik ok. 2007(5-cio osobowy, boczne rozsuwane drzwi, przeszklony) noszę się z zamiarem kupna auta tego typu i chciałbym prosić o opinię użytkowników tych aut co o nich myślą chodzi o eksploatację, spalanie, użytkowanie, częste awarie na co zwrócić uwagę przy zakupie.
pozdzrawiam
Daro
dario74
Obserwowany

Auto: VW

11 Sie 2011, 10:26

przeciez to jedno i to samo. jaki tu wybor?
viwaldi

11 Sie 2011, 14:50

o Berlingo i Partnerze mogę sie wypowiedzieć bo zakatowałem juz 3 sztuki;) jednego przedlifta i dwa polifty.
Więc tak magle stukają i ciekną z wpustu kolumny kierowniczej po niecałych 100kkm w obu(jeden 2005,2007)
Belki w obu do roboty (koła tylne krzywo stoją)
Zawias przedni do przebiegu około 100kkm robiony 3 krotnie wahacze.
Lewarek w obu sie te plastikowe wodziki wyrabiają i lata jak i Ikarusie;)
Silniki oba benzynowe 1.4 w jednym padły cewki raz i alternator przy 130kkm bo cieknie z pompy wspomagania która jest umieszczona bezpośrednio nad nim...;(
Wcześniej w firmie było jedno Kaangu ale było jeszcze gorzej i juz na zawsze się z nim rozstaliśmy.
Ogólnie wiadomo auta firmowe więc niespecjalnie szanowane ale jednak mało trwałe.
Same odczucia podczas prowadzenia bardzo pozytywne, zawieszenie układ kierowniczy ok.Jeździ sie miło i przyjemnie.Ceny i spadek wartości odzwierciedla jakość tych pojazdów..
Pozdro.
Pozdrawiam.
przemo.d
Początkujący

Miejscowość: Polska

11 Sie 2011, 16:32

Posiadam berlingo 2008. Kupiony w salonie,do tej pory 0 problemów. Nic się nie sypie jakoś specjalnie,wymiany eksploatacyjne. Silnik 1.6 hdi 75 KM - słaby ale taką wersję mogłem kupić taniej. Powyżej 100 km/h na trasie cięzko wyprzedzić. Poza silnikiem - teraz wybrał bym mocniejszy,auto sprawdza się u mnie bardzo dobrze i nie sprawia problemów. 2 pary przesuwanych drzwi,drzwi bagażnika otwierane na boki,dobrze wyciszony,silnik chodzi cicho.
Polecam jednak nie 1.6 hdi 75 km - za mało mocy do takiej fury.
cezzar
Nowicjusz

Miejscowość: KIELCE
Prawo jazdy: 01 01 2001

12 Sie 2011, 21:48

Kangoo to zupelnie inny samochod niz berlingo czy partnet

Obecnie mam dwa w firmie starszy model 1.9d i nowszy 2006 1.5dci
Przy zakupie zwroc uwage na pompe wspomagania elektryczne psuja sie srednio co 30tys km lepiej znalezc z hydrauliczna , zawieszenie w miare trwale , tylne belki lubia siadac nagminnie i najgorsza rzecz pompowtryski przez okres uzywania odnowosci juz 3 razy zmieniane , coz wiecej wad chyba nie zauwazylem dodam ze auto ma 5 lat i 200kk przebiegu ,

Dodam ze starszy 1.9d ma okolo 400kk km silnik igla nic nigdy z nim nie bylo robione jedynie ta nieszczesna pompa wspomagania, zawieszenie rowniez okolo 100tys wytrzymuje przy naszych drogach

Zdecydowalem sie na zakup kangoo poraz kolejny bo starszy model mnie bardzo zadziwil swoja niezawodnoscia , lepszy niz nowszy zdecydowanie !!
Oba mam od nowosci jak chcesz cos wiecej wiedziec pisz na PW
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota Yaris Verso (1999–2005)
    Była to pierwsza Toyota o nazwie Verso, jaką można było kupić w polskich salonach japońskiej marki. Na świecie była oferowana również pod nazwą Toyota Fun Cargo i Toyota Echo Verso. Pięciodrzwiowy minivan segmentu ...