Citroen Berlingo Van 3os dostawczy dla rodziny

17 Mar 2020, 23:12

Witam prowadzę małą jednoosobową działalność gosp. Aktualnie jeżdżę hondą jazz 2 i nią też wożę wszystkie graty. Z Żoną wymyśliliśmy że nie potrzebne nam są dwa auta.
Czy ktoś z Was próbował takiej konfiguracji żeby jeździć Berlingo 3osobowym? Dodatkowo skrajne prawe siedzenie miałoby zamontowany fotelik.
Czy to by się sprawdziło? W 99 procentach auta używam sam. Raz na dwa miesiące jedziemy wszyscy w trójkę do teściów. Pozdrawiam i proszę o poradę.
ifrook
Nowicjusz

Auto: Tico

18 Mar 2020, 05:26

Skoro mieścisz się w hondzie, to wydaje mi się, że lepszą opcją będzie normalny kombi-van 5 osobowy. Te 3 miejsca to teoria. Nawet w większych busach, które też są 3 siedzenia w pierwszym rzędzie jest ciasno, a w takim berlingo to bardziej 2+termos, niż 3 miejsca :lol: Nie wiem też, czy w ogóle jest możliwość montażu fotelika w takiej wersji.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

17 Cze 2020, 14:23

A ja mam pytanie z innej beczki bo widzę właściciel Jazza. Zmieści się do bagażnika rower bez składania dla dorosłej osoby?
DamianAcc
Nowicjusz

Auto: Honda Accord VI
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2000

17 Cze 2020, 17:08

ifrook napisał(a): Dodatkowo skrajne prawe siedzenie miałoby zamontowany fotelik.
Taką zmianę trzeba zalegalizować tzn.wykonac dodatkowe bad.tech.na OSKP/tzw.zmiana konstrukcyjna/.Zamontowane dodatkowo siedzenie musi spełnić okreslone warunki tech. ... :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowa premiera Golfa TDI BlueMotion
    Debiutujący w Genewie seryjny nowy Golf TDI BlueMotion to jeden z najoszczędniejszych obecnie samochodów. Golf ten napędzany jest nowym silnikiem TDI (wysokoprężny z turbodoładowaniem i bezpośrednim wtryskiem) o mocy ...