Citroen c2 1.4 hdi problem z kontrolkom od swiec rzarowych

12 Gru 2014, 23:48

witam
mam cytrynke w hdi niewiem dlaczego na tablicy rozdzielczej nie swieci kontrolka od swieczek zarowych. normalnie odpala bo jeszcze nie mamy we francji mrozikuw.

i jesze mam pytanie, samochod troche szarpie na wolnych obrotach. swieci sie kontrolka silnik, jak odpali to trzy razy zapika i troche pod gureczke muli.

ps : jestem w francii i nie mam polskiej klawiatury na kompie. sory za blendy
genek
Obserwowany

Auto: citroën C2
Silnik: 1.4 HDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

13 Gru 2014, 14:58

genek napisał(a):niewiem dlaczego na tablicy rozdzielczej nie swieci kontrolka od swieczek zarowych.

Sprawdzić trzeba, czy świece żarowe grzeją. Jak grzeją, a kontrolka nie świeci, to możliwe jest że się spaliła żaróweczka.
Ewentualnie :
genek napisał(a):jeszcze nie mamy we francji mrozikuw.

A więc świece może jeszcze nie muszą się grzać, a więc kontrolka nie świeci.
genek napisał(a):samochod troche szarpie na wolnych obrotach. swieci sie kontrolka silnik, jak odpali to trzy razy zapika i troche pod gureczke muli.

Tu sprawa póki co jest prosta - odpowiedz na pytanie znajdziesz na monitorze komputera jak się pod niego podłączysz celem diagnostyki błędów.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Pięć najszybszych samochodów świata
    Spotkać na żywo chociaż jeden z najszybszych samochodów świata to marzenie każdego miłośnika motoryzacji. Szybkość, moc i niezwykła stylistyka tych samochodów zachwycają każdego, kto tylko je zobaczy. Czasami ...