Citroen C2 2004 - Brak biegu wstecznego

06 Cze 2024, 13:17

Witam mam problem ze swoim C 2 2004 rocznik ze zautomatyzowaną skrzynią biegów.Może to zupełny przypadek ale po wymianie akumulatora auto przestało jezdzić do tyłu ,słowem nie można włączyć wstecznego biegu Auto jedzie normalnie do przodu przełącza biegi do góry i redukuje w dół przy hamowaniu skrzynia biegów normalnie pracuje.Był technik samochodowy wykasował błędy ale nic to nie dało,jednak po wypięciu kostki elektrycznej z lewarka dzwigni zmiany biegów jest możliwość załączenia biegu wstecznego manetkami przy kierownicy i auto jedzie do tyłu.Nie próbowałem jednak jezdzić wtedy i nie wiem jak zachowuje się na drodze z wypiętą kostką z lewarka .Proszę o jakieś rady co może być uszkodzone i czy da się to naprawić.Z góry dziękuję i pozdrawiam.
dinozaur117
Obserwowany

• 07 Cze 2024, 12:30

Trzeba by było dostać się do sterownika skrzyni biegów posiadając odpowiedni program i zobaczyć czy tam nie będzie jakiś błędów.

Próbowałeś drugi raz odłączać i podłączać akumulator jak zauważyłeś ten problem?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

07 Cze 2024, 18:18

No witam kilkakrotnie próbowałem odłączyć akumulator,niestety za każdym razem jest taki sam efekt brak możliwości włączenia wstecznego biegu
    dinozaur117
    Obserwowany