Telefon podłączony do auta nie wyświetla opisu nr przychodzącego

03 Cze 2024, 12:13

witam,

Mam tel Lumia Windows ktory jest skonfigurowany z moim pojazdem Hundai Elantra 1.6 2018r. wszystko dziala oprocz opisu nr ktory do mnie dzwoni. np. jest telefon od mojego ojca / wpisalalem nr + opis PAPA/ na ekranie jest tylko nr tel. bez opisu a telefon pokazuje, ze dzwoni PAPA. Czy musze zmienic jakas opcje zeby wyswietlal opis na ekranie w samochodzie?

szerokiej drogi

Patryk
Patryk1974
Początkujący

• 03 Cze 2024, 12:54

To normalne, wszystko poza androidem nie będzie wyświetlać opisu.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Cze 2024, 09:28

To nie normalne - wszystko poza androidem musi wyświetlać opis. Wystarczy wejść w ustawienia bluetooth i dla sparowanego urządzenia bluetooth wybrać zaawansowane i w uprawnieniach zmienić uprawnienie na dostęp do kontaktów.
    Jeśli sparowanie jest przez Android Auto - analogicznie trzeba dodać odpowiednie uprawnienie do kontaktów dla apki android Auto.

Szkoda, że moderator wprowadza w błąd....
    NieMechanik
    Nowicjusz

07 Cze 2024, 11:32

NieMechanik napisał(a):To nie normalne - wszystko poza androidem musi wyświetlać opis.
    a jak ja mam samsunga z androidem i wszystko działa jak powinno to znaczy że jest źle?
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

07 Cze 2024, 11:47

Jak masz samsunga z androidem i nie widzisz na ekranie auta opisu dzwoniącego to znaczy ze nie masz prawidlowo poustawianych uprawnien
    NieMechanik
    Nowicjusz

07 Cze 2024, 12:02

Myślę, dodanie uprawnień dla kontaktów przy sparowaniu z samochodem powinno rozwiązać problem, choć rożnie to bywa. Kiedyś miałem dwa telefony na androidzie i w jednym i tym samym samochodzie jeden telefon pokazywał wszystko jak należy, a drugi niestety już nie :no:
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

07 Cze 2024, 14:10

NieMechanik napisał(a):Jak masz samsunga z androidem i nie widzisz na ekranie auta opisu dzwoniącego to znaczy ze nie masz prawidlowo poustawianych uprawnien
    nie czytasz ze zrozumieniem widocznie, jak masz android to nie ma z tym problemu, problem jest z innymi systemami typu Windows czy ajfon.
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika