REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tak na szybko to patrząc na kierownicę nie wygląda na taki przebieg. Kolor lakieru ma fajny i to trzeba przyznać. Zapytaj jeszcze sprzedającego co tam było tuningowane? Bo ma taką opcję zaznaczoną.Mariuszekk napisał(a):Jak oceniacie ogłoszenie? bo otomoto podaje że cena poniżej średniej czyli one droższe są?
Mariuszekk napisał(a):1,9 tdi 130 parę konia
Muszę jednak coś kupić własnego ale przyzwyczaiłem się do tej mocy i tego jak auto jedzie, pomyślałem o jakimś małym z duchem sportu aucie.
Mariuszekk napisał(a):Podobno skrzynia kiepska, przy 130 ma ponad 4 tys obrotów,
szybki napisał(a):Co to znaczy kiepska ? Takie są przełożenia i tyle.
Mariuszekk napisał(a):No takie sa czyli beznadziejne
tak jest to wolnossak, ten sam silnik siedzi w RC z tym że z inną galanterią i generuje prawie 180 koni. poza tym cyferki jedno A odczucia drugie A według mnie to drugie się liczyMariuszekk napisał(a):Kao, a ten Peugot 206 s16 to nie ma też wolnossącego silnika? to chyba mocy się nie podniesie?
Mariuszekk napisał(a):No takie sa czyli beznadziejne, bo na mieście spoko ale w trasie gdyby się pojawiła? To można po godzinie paść od bólu głowy.
Pomijam spalanie np. bo trzymając 5 tys obrotów swoje spali
Mariuszekk napisał(a):No narzekam bo wspomniany golf może nie miał jakiś super niskich obrotów ale nie że 140 km/h i 5 tys, to sobie mogę kupić Opla 1,4 90 konnego, a tutaj mam 130 koni albo i więcej. W golfie przy 140 chyba miał 2800 obrotów jakoś.
Ja nie oczekuje cudów no ale coś co ma power i dobre niby osiągi powinno też oferować jakąś "jakość" a nie wysokie obroty, wysokie spalanie i ból głowy