Citroen c3 2004 1.4hdi sprzęgło alternatora

18 Lip 2021, 06:00

Witam mam problem z drgającym paskiem i napinaczem alternatora rolka napinacz w porządku Kwestia czy może to być spowodowane uszkodzonym sprzęgłem alternatora pseudomechanik tego nie sprawdził
Czy sam jestem w stanie sprawdzic czy tu tkwi problem?Wymieniano rozrząd i tez taki fachowiec tego nie widział..dramat.Dodam ze silnik również głosno pracuje i wydaje bez jakiejs systematyki odgłosy "charczenia" przy różnych okolicznosciach tak jakby najbardziej w okolicach zza pokrywy filtra powietrza(zużyte poduszki?)
Pioterek7824
Nowicjusz
Awatar użytkownika

29 Lip 2021, 17:05

Nikt nie pomoże?
Pioterek7824
Nowicjusz
Awatar użytkownika

29 Lip 2021, 17:35

Trzeba zrzucić pasek i sprawdzić rolki, jeśli to sprzęgło alternatora to wraz ze wzrostem obrotów "harczenie" będzie narastać, a przynajmniej ja tak miałem jak padło.
Gość114260

11 Sie 2021, 19:49

To jak bez paska charczał to co ma do tego alternator i jego sprzęgło skoro wtedy nie pracował?
Pioterek7824
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla E12 T-Sport Compressor (2005–2007)
    W 2004 roku na rynek weszła, zaprojektowana całkowicie od nowa i po raz pierwszy w europejskim biurze Toyoty w Nicei, Corolla E12. W gamie pojawiła się także, najmocniejsza w historii cywilnych Corolli, wersja T-Sport Compressor. ...
    Łańcuchowe rozrządy nie są bezobsługowe
    Jeśli nie chcesz mieć problemu z łańcuchowym napędem rozrządu, powinieneś nauczyć się dbać o nowoczesny silnik. Myślisz, że skoro kupiłeś nowy lub kilkuletni samochód, to nie musisz nawet zaglądać pod maskę pomiędzy ...