Citroen C3 I - wymiana żarówki przedniego kierunkowskazu (lewego)

11 Mar 2021, 11:06

Hej,

mam problem z wymianą żarówki przedniego kierunkowskazu lewego. Ma ktoś jakąś instrukcję/filmik, jak to zrobić? Grzebałem wczoraj pół godziny i nic nie wymyśliłem, na necie tez nie mogłem znaleźć.

Z góry dzięki za pomoc,
pozdrawiam.
Screat
Nowicjusz

11 Mar 2021, 11:10

Z tego co pamiętam, to trzeba tą wkładkę obrócić o 1/4 obrotu i wyjąć. Poszukaj na youtube powinny tam być filmiku. W instrukcji auta też pewnie znajdziesz. Instrukcja jest w necie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Mar 2021, 12:06

Tak tam powinno być ćwierć obrotu ale czasem oprawka tak mocno się zapiecze że praktycznie nie idzie jej przekręcić palcami i wtedy można sobie pomóc jakimiś szerszymi szczypcami lub kombinerkami ale trzeba uważać żeby nie połamać plastiku.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

11 Mar 2021, 17:01

Dzięki! Dam znać wieczorkiem czy się udało:)
Screat
Nowicjusz

17 Mar 2021, 11:00

Żarówka oczywiście wymieniona, dzięki za pomoc, do zamknięcia temat.
Screat
Nowicjusz

17 Mar 2021, 11:08

Screat napisał(a):Żarówka oczywiście wymieniona
Super :ok:

I co okazało się że zapiekła się trochę i ciężko było przekręcić oprawkę?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak nowe paliwo E10 działa na olej silnikowy?
    Czy dodatek nowego paliwa E10 może wpłynąć na kondycję oleju silnikowego? Jakie kroki należy podjąć, aby zapewnić właściwe smarowanie silnika w obliczu wprowadzenia benzyny z większą ilością biokomponentów? Odpowiedzi ...

17 Mar 2021, 12:16

Aż głupio się przyznać, ale normalnie wyszła, przekręca się bez problemu ;d Po prostu nie sprawdziłem jak to się powinno wymieniać i może zbyt szybko założyłem temat, zamiast spojrzeć w manual:)

Jeszcze raz dzięki Rokiko i MotoAlbercik za pomoc:)
Screat
Nowicjusz