REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Screat napisał(a): Czy ja mogę jeździć takim samochodem
Screat napisał(a):czy najprawdopodobniej jest to jakieś zwarcie i lepiej go nie dotykać?
Rokiko napisał(a):Sprawdź czy bezpiecznik który masz od kierunkowskazów ma odpowiednią wartość w amperach (A).
Rokiko napisał(a):Czy kierunkowskaz jak były wszystkie żarówki pracował normalnie, chodzi mi tu o częstotliwość migania? Wszystkie żarówki świeciły odpowiednio jasno czy któraś z nich słabiej?
Rokiko napisał(a):Samemu możesz przyjrzeć się na złącza przy żarówkach lampach ewentualnie je przeczyścić. Zobacz czy nie są wilgotne, zaśniedziałe itd
MotoAlbercik napisał(a):Jeżeli ci nie działają kierunki, lub co chwila ci się palą, to oczywiście, że nie możesz jeździć. Raz, że nie masz kierunkowskazów lub nie wiesz, kiedy ci się ta żarówka znowu spali, a dwa, nie wiesz co jest zepsute. Może dojść nawet do pożaru auta.
MotoAlbercik napisał(a):Ja myślę, że to najprawdopodobniej sprawa złej jakości żarówek
MotoAlbercik napisał(a):albo napięcie w aucie jest za duże
MotoAlbercik napisał(a):W ostatnim temacie nie byłeś łaskaw napisać, co było przyczyną twoich problemów z wyjęciem żarówki. Pomogliśmy, a w zamian nic nie dostaliśmy....Może to być powiązane jedno z drugim - mogą być popalone styki na złączach albo uszkodzone przewody. A to wszystko może doprowadzić do pożaru instalacji elektrycznej w aucie.
MotoAlbercik napisał(a):Pomogliśmy, a w zamian nic nie dostaliśmy....
Screat napisał(a):Postaram się wrzucić zdjęcie ramki przedniego kierunkowskazu, bo mam wrażenie, że jest coś z nią nie tak - ma dziwny, pomarańczowy (rdza?) osad.