Citroen C4-1.6 16V 2006 rok

07 Wrz 2018, 18:51

Witam,
chciałbym zapytać o konkretny model citroena jakim jest C4 z silnikiem 1.6 benzynowym. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć jak jest z wytrzymałością tych samochodów, co najczęściej się psuje i w jakiej kwocie można to wymienić :) Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.

Z góry dziękuję za pomoc :)
Bakuus
Nowicjusz

07 Wrz 2018, 19:03

Mój ojciec ma dokładnie takiego tyle że z 2007 roku, sam mu go kupowałem. Ogólnie mimo wielu opinii, bardzo dobry i przyjemny samochód. Przy zakupie miał coś koło 103 tys przebiegu, teraz prawie 120 tys, w tym czasie oprócz filtrów i oleju, wymienione klocki hamulcowe i podczas przyprowadzania po prostu pech, pękł pasek klinowy, założenie nowego i po problemie. Z elektryką nie dzieje się nic, silnik to jeszcze ten z porządnych, uwaga na nowsze roczniki i silniki oparte na konstrukcji BMW o oznaczeniach Vti i THP. Zawieszenie przód standardowo kolumna McPhersona, tył belka z którą według opinii nie ma problemów jak np. w Peugeotach. Jeżeli egzemplarz bezwypadkowy to korozja nie powinna być spotykana. Maska przód i klapa tył z aluminium. Jak na kompakt to duża przestrzeń z przodu, dzięki dużej przedniej szybie, auto wydaje się w środku większe. Fajny elektryczny licznik, dzięki temu że słońce pada przez niego, nie ma problemów nawet w największe nasłonecznienie z odczytaniem danych. Mój ojciec ma niezbyt bogatą wersję a i tak jest już tempomat, inni tego nie mają. Ogólnie polecam.
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Rajd Dakar to nie tylko zawodnicy i kibice
    Największe imprezy motoryzacyjne przykuwają uwagę całego świata wielkimi emocjami i świetną organizacją. Niewielu kibiców zdaje sobie jednak sprawę, jak ogromnym wyzwaniem dla organizatorów jest dopięcie wszystkiego ...