Citroen C4 grand Picasso 2009

19 Wrz 2021, 11:56

Silnik ma przejechane 270 000 w tym 70 na gazie , czy nie jest zbyt mocno wyeksploatowany? Warto kupić?
TadeuszW1963
Obserwowany

19 Wrz 2021, 13:08

Podejrzewam,że w tym modelu jest nie tylko jeden silnik benzynowy,więc uważaj,bądż ostrożny,smiesznie niskie ceny tych aut prognozują na przyszłość konieczność zakupu przetaczarki krwi,bo to auto potrafi jej napsuć właścicielowi,jeśli już to pamiętaj,jeśli PSA to tylko w dieslu,odpusć sobie chociaż ,nie wiem o jaki silnik chodzi.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

19 Wrz 2021, 13:22

Pojemność silnika 1,8 w benzynie
TadeuszW1963
Obserwowany

19 Wrz 2021, 13:56

Tak,tak,akurat jedna z naszych krawcowych kupiła dokładnie to auto z tym silnikiem,nawet nie zapytała mnie,chociaż wiedziała,że się interesuję różniastymi szrociwami,gdy przyjechała pod firmę zapytałem tylko czy wybrali w miarę dobry silnik,ona na to,w internecie ja se mogę wszystko znależć,tak ,tak,to nie THP.Błąd,ja bym jej odradził to auto z marszu,szczerze,chociaż piękne,wygodne,i tanie:)Zadowolona tylko przez chwilę,na miejscu żre paliwo jak smok(kilkanaście litrów latem),a pierwsza awaria elektr.ham.ręcznego sprowadziła ją na ziemię,auto w garaż i kupiła jakiegoś starego szrocika za kilka zł,niestety wczesniej zwolniła się,ale jeżdziła tym starym Seacikiem.Gdy ktoś chce kupić to auto,pierwsze pytanie jest takie,,Masz jakiegoś biegłego mechanika obeznanego z tymi autami,obsługą multipleksowej instalacji?Kolego,odpuść sobie,gdy kupisz,wspomnisz moje słowa raczej pędzikiem.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Popular - samochodowa ikona ze sportowym sukcesem
    Dokładnie 80 lat temu rajdowy duet Zdeněk Pohl/Jaroslav Hausman ukończył ŠKODĄ Popular legendarny Rajd Monte Carlo na drugim miejscu w klasie o pojemności silnika poniżej 1500 cm3. Prekursor dzisiejszej ŠKODY ...