Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ossy napisał(a):Generuje dużo problemów, a w zamian nie oferuje ani osiągów ani niskiego spalania.
Ossy napisał(a):Ewentualnie diesel 1.6 90/92KM, gdyż jest najprostszy/ najmniej problematyczny.
Ossy napisał(a): Lepiej poszukać wolnossaka
Invi napisał(a):Prawda jest taka, że vti bezproblemowe jak silniki z lat 90 nie jest, jednak kiedy porównasz go z innymi konstrukcjami z podobnych lat to wcale nie wypada źle. A jeśli ktoś szuka względnie prostego silnika do miasta czy pod lpg to tym bardziej warto się tym pochylić
MotoAlbercik napisał(a):Nie ma samochodu z silnikiem, który jest bezawaryjnym.
MotoAlbercik napisał(a):No powiem, że odważnie to porównałeś...Jak dla mnie, to VTi jest o wiele lepszy niż THP...awarie napinacza łańcucha rozrządu, rozciągający się sam łańcuch, który potrafi naciągnąć się nawet o długość jednego ogniwa
MotoAlbercik napisał(a):Mimo wszystko wybrałbym jednak benzynę...Zresztą kilka lat temu silnik ten był zdobywcą nagrody za najlepszy silnik roku.
Ossy napisał(a):Lepiej poszukać wolnossaka i konkurencji
MotoAlbercik napisał(a):Prawda jest zawsze po środku. Nie ma samochodu z silnikiem, który jest bezawaryjnym. W jednym C4 silnik będzie się psuł na potęgę, w innym będzie jeździł długi czas bez problemu. Tak samo jest z każdym innym samochodem. Czy to Audica czy Merc.
szybki napisał(a):Niestety citroeny nigdy nie oferowały spokoju użytkowania ale przyciągały dizajnem i wynalazkami notabene które zazwyczaj się psuły.
szybki napisał(a):Tak piszą osoby nieświadome tego co dana marka reprezentuje na rynku
MotoAlbercik napisał(a):I tutaj się nie zgodzę. Mam dwa Peugeoty - 407 i 307 CC. I nic mi się nie psuje. Robi się to co trzeba i nic więcej. Sąsiad ma C5 II gen. i jeździ cały czas bez problemu. Dzieciaki od kolegi mają C4 i też jeżdżą bez awarii. Chłopak córki ma C5 I gen i też jeździ. Kolega z pracy ma dwa Peugeot-y 207 - w jednym miał problem z LPG, drugi jeździ bezproblemowo. Kolejny kolega z pracy na Peugeota 206 i też jeździ. Nie wiem więc o co chodzi? No ale ok. Jak ktoś uważa, że dane auto się psuje, to nie będę na siłę przegadywał. Ja uważam, że PSA ma dobre auta i nie należy się ich bać. Tak jak pisałem - każde auto kiedyś się zepsuje. Może się oczywiście zdarzyć, że przejedzie 200 tyś i nic się nie zepsuje. Mało prawdopodobne, ale możliwe. Chciałbym taki samochód mieć...Oczywiście nie jakiegoś wiekowego.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki CITROEN. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne CITROEN