Citroen C4 II - warto zainteresować się tym autem?

11 Mar 2019, 20:54

Witam, natrafiłem na kilka ogłoszeń i zastanawiam się czy warto zainteresować się wspomnianym autkiem. Zwracam się do właścicieli bądź zorientowanych w temacie. Jaki silnik wybrać w takim modelu? Opłaca się wydać około 20k za takie auto, czy lepiej poszukać czegoś innego? :unsure:

Citroen C4 II - warto zainteresować się tym autem?

Ogłoszenia na które natrafiłem:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
kiwi92
Nowicjusz

Zdjęcia: 5

12 Mar 2019, 18:57

Auto samo w sobie całkiem fajne jak na kompakta w dobrej cenie, chociaż wolę jeździć jako pasażer (lepiej się siedzi, nowocześnie dookoła), aniżeli kierowca (za wysoko mi się siedzi, kierownica mocno wciśnięta w deskę).
Diesla od PSA to jedne z lepszych na rynku.
Przy Twoim budżecie jesteś jednak mocno narażony na auta powypadkowe i z przekręconymi licznikami a każdy diesel to podwyższone ryzyko ze względu na towarzyszące temu silnikowi komponenty (dwumasa, filtr cząstek stałych, wtryskiwacze).
tomekdk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jak bardzo szybkie mogą być minivany?
    Minivan to z założenia rodzinny samochód, który ma za zadnie przewieźć rodzinę, psa i całkiem pokaźny bagaż z punkt A do punktu B. Takie samochody nie budzą emocji wśród miłośników sportowej jazdy ...