Citroen C4 - wycieki płynu chłodniczego (nagranie)

15 Sie 2021, 14:30

Witam, cieknie mi płyn chłodniczy w c4. Auto ostatnio miało wymieniony wąż gumowy idący do nagrzewnicy i odpowietrzony układ. Po wymianie płynu ubywa mniej, ale widocznie problem nie tkwił tylko w jednej rzeczy. Ostatnio po odkręceniu korka w zbiorniczku wyrównawczym, na zimnym, wyłączonym silniku efekt taki jak na nagraniu:

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Po nagraniu, zakręciłem korek i przestało się lać. W czym może tkwić problem? Z góry dziękuje za udzielenie odpowiedzi i pozdrawiam
kodo22
Obserwowany

15 Sie 2021, 19:10

Problem może tkwić w tym, że cieknie płyn, jak widać na filmiku. Kolejny problem to taki, że nie widać dokładnie skąd cieknie, aczkolwiek to mało ważne dla nas. Dla ciebie ważne jest, żeby wyciek wyeliminować. Nie wiem, w czym możemy ci pomóc? Gdzieś masz nieszczelność i tyle.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

16 Sie 2021, 10:44

No dobrze ale ile płynu było w zbiorniczku wyrównawczym na zimnym silniku?
Przecież to leci ciurkiem więc nie powinno być problemy żeby dojść skąd wycieka. Nie widzę tego ale sprawdź czy przy zbiorniczku wyrównawczym masz wężyk odprowadzający nadmiar płynu poza układ chłodzenia. Być może to właśnie z niego leci bo płynu jest za dużo w zbiorniczku. Tak naprawdę na filmiku widać, że leci ale wyżej już nie nagrałeś więc możemy się tylko domyślać co tam się dzieje.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35