Citroen C5, Volvo V40 czy może Opel Astra II - co kupić?

23 Wrz 2007, 17:47

Witam.

Prosze Was o pomoc. Niedługo wykluje sie mój pierworodny, wiec potrzebuje auta typu kombi (wózek, dzieciak, fotelik, pies, zabawki, pieluchy itp). Nie chce wydać więcej niż 30 tyś. Nie chce też pakowac potem kupy siana w naprawę. I tutaj pojawia sie problem - do finału przeszły autka wymienione w tytule. Prosze o pomoc bo kazdy z nich ma jakies wady. Nieukrywam że najbardziej podoba mi sie C5, ale boje sie o zawieszenie (czy naprawy podejmuja sie zwylki mechanicy, jakie sa koszty robienia zawieszenia w tym aucie itp.). Volvo to... podobno Renault. Miałem kiedyś bliskie spotkania z "produktami":-) tej marki wiec boje sie go jeszcze bardziej niż C5. Jak ktoś ma to niech sie podzieli uwagami odnosnie wytrzymalosci i kosztow ewentualnych napraw.
Co do Astry to wydaje sie ona najrosądniejszym wyborem. Niestety jej design jest juz mocno nie na czasie. Nie odbierajacie mnie jako jakiegoś snoba ale ... to takie młodzieńcze marzenie by miec furę która podoba sie ludziom :-)

Plizzz - pomózcie wybrac coś fajnego. Moze jeszcze coś innego z tych wymienionych?
bartas1979
Nowicjusz

23 Wrz 2007, 19:42

Jak masz 30 tys to moze jakiegos paska w tdi, audi tez w tdi ?
Bigstar
Początkujący

23 Wrz 2007, 22:19

Patrzyłem - mają przekulane po 200 tyś (oficjalnie, a nie oficjalnie pewnie i drugie tyle)
bartas1979
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    W obszarze niezabudowanym bardziej niebezpiecznie
    Pomimo tego, że do większości wypadków dochodzi w obszarze zabudowanym (70%), to kiedy mają miejsce poza tym terenem, traci w nich życie więcej osób. W co piątym ginie człowiek, podczas gdy w wypadku w strefie ...