Citroen DS5 - opinie

10 Wrz 2017, 13:50

Witam, poszukuję auta dla siebie i natrafiłem w moim mieście na DS5 - przyznam, że od pierwszego wejrzenia się zakochałem, jest to wersja 2.0 163KM diesel z 2013 roku, z przebiegiem 120k.
Chciałbym zapytać jako bardziej doświadczonych kolegów (może ktoś miał już doświadczenie z tym modelem) jak oceniacie tą produkcję cytryny oraz tą wersję silnikową? Nie chciałbym się pakować w jakąś nieudaną jednostkę dlatego pytam was i liczę na odzew
Tadzik008
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: nie mam

10 Wrz 2017, 19:02

Silnik 2.0. HDI każdy zna więc nie jest to nowinka i o niego nie ma co się martwić. O usterkach auta jeszcze bardzo nic nie słychać z rację że jest jeszcze świeże. Ogólnie wszyscy się mocno podniecają że DS wyprzedził czasy motoryzacji. Nikt Ci tu go nie poleci ani Cię nie zniechęci musisz sam się przysiąść i zobaczyć czy Ci pasuje (również cena).
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Paź 2017, 17:27

Mam takie auto w rodzinie od około roku - odpukać nie sprawia żadnych problemów. Co do auta (wersja z 2014 roku) ma dość twarde zawieszenie, ale że jest niewygodnie powiedzieć nie mogę. Do tego skrzynia mimo, że precyzyjna irytuje krótką jedynką i dwójką. Kwestią przyzwyczajenia się jest też widoczność w aucie - dodatkowe słupki z przodu irytują ale do przeżycia i widoczność do tylu jest chyba największym minusem tego auta
igorski
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 12 2010
Auto: Brak
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Toyota AYGO 2018 po modernizacji
    Nowe AYGO zachowuje rozpoznawalny znak X z przodu, który teraz stanowi mocną, trójwymiarową strukturę. Nowy projekt przodu auta otrzymał przeprojektowane przednie reflektory w stylu Keen Look ze zintegrowanymi ...