Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Gaśnie tylko na wolnych obrotach czy podczas jazdy też potrafi?Zedax napisał(a):ale... potrafi sobie zgasnąć raz na dzień nie ważne czy zimny czy ciepły czy przejedzie 1km czy 100km to czasami tak po prostu zgaśnie
Czyli od razu nie odpala jak zgaśnie?Zedax napisał(a): czasami tak po prostu zgaśnie. Po krótkim postoju odpali i jedzie normalnie
Sitko na regulatorze ciśnienia nie miało opiłków?Zedax napisał(a): Wymienione i sprawdzone zostały wszystkie wtryski, pompa paliwa, regulator cisnienia
A sitko przy pompie niskiego ciśnienia było czyszczone? Jak ci auto zgaśnie i nie odpala to pompa pracuje słychać ją? Sprawdzałeś przekaźnik od pompy?Zedax napisał(a):Filtr paliwa był wymieniany tak jak i pompa paliwa ale na używaną.
Sprawdź w jakim stanie jest przepływomierz, warto go wyczyścić i sprawdzić piny we wtyczce. Ten czujnik temperatury też może mieć znaczenie i warto by było sprawdzić jak auto nie odpala jaką podaje wartość temperatury.Zedax napisał(a):Czujnik temperatury powietrza zasysanego, Nieprawidłowy sygnał z przepływomierza powietrza
coś mi się kojarzy że tutaj jest wspólne zasilanie 12V poprzez przekażnikZedax napisał(a):Dostaje kilka błędów P0110, P0101, P0191, P0190
Kolejno oznaczją one: Czujnik temperatury powietrza zasysanego, Nieprawidłowy sygnał z przepływomierza powietrza, Regulator cisnienia paliwa, Czujnik cisnienia paliwa
bonifacy napisał(a):coś mi się kojarzy że tutaj jest wspólne zasilanie 12V poprzez przekażnik
Zobacz czy ten filmik ci pomożeZedax napisał(a):Sprawdziłym ten czujnik polozenia wału ale nie mam pojecia gdzie sie znajduje
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]