CITROEN JUMPER - pęknięty zawias drzwi tylnich

05 Wrz 2018, 12:51

Cześć,
Mam problem z komunikacją z serwisem ASO Citroena. Pękły (w wyniku normalnego użytkowania) zawiasy drzwi tylnych. Drzwi się odrobinę rozeszły i nie za każdym razem chcą się zamknąć. Auto ma umowę serwisową FreeDrive i tu kwestia (dla mnie) dyskusyjna.
Pod jaką kategorię podchodzi zawias w drzwiach? To element mechaniczny, element karoserii, nadwozia?
:?:
Nie chcę płacić za naprawę, skoro jest podpisana umowa, a do tego zmusza mnie mechanik. Wg niego zawiasy w drzwiach to el. karoserii, której naprawa wykracza poza umowę. Czy ma rację? :?:
Brum
brumwrrbrum
Obserwowany

05 Wrz 2018, 12:55

brumwrrbrum napisał(a):Wg niego zawiasy w drzwiach to el. karoserii, której naprawa wykracza poza umowę. Czy ma rację? :?:
Jeżeli chodzi o auto dość nowe to nie ma racji, no przecież takich rzeczy nie naprawia się co roku, dodatkowo masz ograniczniki, po zluzowaniu ograniczników drzwi otwierają się na maksa przylegając do ściany bocznej? nie ma wtedy naprężen zawiasu? (już nie pamiętam jak to było w lumperch
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dbać o turbosprężarkę w naszym samochodzie?
    Obecnie rośnie zainteresowanie kierowców samochodami o dużej mocy i małym zużyciu paliwa. Aby sprostać tym oczekiwaniom rynku, wiodący producenci samochodów więcej uwagi poświęcają projektowaniu modeli wyposażonych ...