Citroen Traction Avant

10 Lis 2019, 12:39

Witam wszystkich!

Zamierzam w najbliższym czasie kupić citroena z rodziny Traction. Zanim jednak utopie w nim oszczędności całego życia, chciałbym prosić Kolegów o pomoc. Czy ktokolwiek z was wie, na co należy zwracać uwagę przy kupnie tego modelu? Co jest najdroższe w naprawie, co najłatwiej się psuje, co może nastręczyć problemów, na co można na początku przymknąć oko? Każda rada będzie dla mnie bardzo cenna. z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Pozdrawiam
rzesz
Nowicjusz

10 Lis 2019, 20:28

Nie wiem ile masz kasy ale przy takim samochodzie najlepiej żeby był jak najbardziej kompletny bo znalezienie później oryginalnych części to będzie spore wyzwanie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

11 Lis 2019, 09:24

Jak najbardziej zdaje sobie z tego sprawe. Dlatego wlasnie celuje w egzemplaze dobrze utrzymane, jezdzace i w miare kompletne. Niestety wiem, ze to, ze samochod jezdzi, nie oznacza jeszcze, ze jest w dobrym stanie technicznym a sprzedajacy raczej niechetnie beda mowic, co jest nie tak, jesli sie ich wprost nie zapyta. Do tego czesto beda wykorzystywac niewiedze kupujacego, twierdzac ze w danym modelu pewne rzeczy sa normalne... Dlatego wlasnie potrzebuje pomocy kolegow i kolezanek z forum...
rzesz
Nowicjusz

12 Lis 2019, 12:17

Trzeba szukać nie zgnitego i kompletnego, reszta jest do ogarnięcia, mam klienta który kolekcjonuje takie auta, zapytam czy zna moze nawet ma ten model i cos tam powie. Kupujesz te auto w jakimś celu czy to taki rodzaj lokaty?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

12 Lis 2019, 13:04

Nie kupuje w zadnym konkretnym celu. To spelnienie marzenia. Bedzie sobie stal w garazu a latem w weekend jezdzil na jakies przejazdzki i zloty. Nie zamierzam wynajmowac go na sluby itp. Szkoda auta. Jesli bedzie Pan mial jakiekolwiek dodatkowe informacje, bede wdzieczny za podzielenie sie!
rzesz
Nowicjusz