Citroen xantia - opinie

12 Mar 2009, 23:11

znajomy sprzedaje xantie kombi z '98 za 9 tys. silnik 2.0 diesel i full opcja. auto naprawde zadbane. jakie są wasze opinie na temat tego auta?? warto je kupić?? cena jest atrakcyjna ale czy nie za niska?? dodam jeszcze że samochód jest zarejestrowany. z góry dzieki
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie

12 Mar 2009, 23:17

po raz kolejny sie powtórze.nie mam przekonania do francuskich samochodów.moim zdaniem sa zbyt awaryjne.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

12 Mar 2009, 23:35

potwierdzam,nie dla francuzow,juz bym wolal kupic vectre b kombi ciud starsza albo golf 3 kombi
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Mar 2009, 00:29

Jeśli zadbany to ze spokojem Ci mogę ją polecić. Jest to po prostu dobrze wyposażone kombi jakich dużo u nas na rynku. Może i francuzy są awaryjne, ale to raczej Peugeoty bo Cytryny są w miarę nawet. Często lubi zawodzić instala elektr. Uważaj na to. Jak na 9 tys myślę, że to niezly samochód.
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

13 Mar 2009, 07:57

no wsumie tez racja bo jak piszesz ze auto od znajomego to wsumie z pewnych rak to mozna by go wziac
Barol
Awatar użytkownika

13 Mar 2009, 22:34

może i francuzy są awaryjne (niewiem bo nigdy nie miałem) ale ludzie piszą ze xantia jest jednym z udanych i mało awaryjnych aut francuskich. nie wiem ile jest w tym prawdy. ponoć xantia jest bardzo wygodnym i komfortowym autem czego o golfie nie moge powiedzieć a w wersji kombi mi sie nie podoba.
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Pierwszy minivan od Lexusa - jak będzie cena?
    Niespełna rok temu Lexus pokazał światu swojego pierwszego minivana. Teraz Lexus LM trafia do sprzedaży na chińskim rynku, a jego cena imponuje. To jeden z najdroższych modeli Lexusa na świecie! Najdroższy Lexus na chińskim ...

13 Mar 2009, 23:44

Nie no porównanie Citroena i Golfa pod względem wygody i wyposażenia to jak Uno i Clio ;p
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

13 Mar 2009, 23:44

no golf to byl przyklad a wracajac do xantii to jesli auto od znajomego jest wmiare dobrym stanie i pewna historia to mozna by zaryzykowac
Barol
Awatar użytkownika

01 Maj 2009, 22:49

Zacznę od tego, że silnik HDI to udana jednostka. A jeśli zawieszenie jest w dobrym stanie to nie zastanawiaj się. Z czystym sumieniem mogę polecić :)
Awaryjność francuzów to to samo co bezawaryjność vw!
opel calibra 2.0 OHC
citroen xantia 1.9TD
renault 19 1.9D
opel corsa 1.4 OHC
vw passat b5 3BG
Radeo87
Nowicjusz

Miejscowość: Zaręby

01 Maj 2009, 23:17

Jeśli nie jest w automacie to kupuj w ciemno od wczoraj do mojej rodziny przybył następny Francuz,kolejne Clio :shock: Czyli są już 3 Meganki,dwie Cliowki,brat odkupił Clio II od brata po prostu nas Francuzy nie rozczarowaly,były takze 2 Peugeoty 406,jeden rozwalony został a drugiego szwagier sprzedał gdyż wyjezdżał za granicę.!Lubimy je za cenę oraz jakość no i komfort niezrównany.Pamiętam w 406 tce wymieniane były tylko łączniki stabilizatorów w zawieszeniach i nic więcej,Francuzkie samochody to dobre woziki ,trzeba tylko wiedzieć ,ktore modele kupowac! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)